Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
JEO 535ARKEOJEOFİZİK VE UYGULAMALARI3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Arkeolojik alanların jeofizik yöntemlerle araştırılması üzerine modern teorilerin öğretilmesi
Ders İçeriği Arkeolojik bölgelerinde yer altı ve yerüstü antik yapıları oluşturan materyallerin tanımları, fiziki ve kimyasal özellikleri. Jeofiziğin arkeolojideki önemi, tarihçesi, arkeolojik prospeksiyon ve arkeolojik prospeksiyonda kullanılan jeofizik yöntemler. Arkeomanyetizma. Arkeomanyetizmada kullanılan materyaller ve yöntemler.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Arkeolojik bölgelere yeraltı ve yerüstü antik yapıları oluşturan materyallerin tanımları, fiziki ve kimyasal özellikleri. Jeofiziğin arkeolojideki önemi, tarihçesi ve yöntemler

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20
ÖK 001  5                 
Ara Toplam  5                 
Katkı00500000000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)148112
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)12020
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12121
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2021-2022 Bahar1ALİ AYDIN
Detay 2017-2018 Bahar1ALİ AYDIN
Detay 2016-2017 Bahar1ALİ AYDIN
Detay 2015-2016 Bahar1ALİ AYDIN
Detay 2011-2012 Güz1ALİ AYDIN
Detay 2010-2011 Bahar1ALİ AYDIN
Detay 2009-2010 Bahar1ALİ AYDIN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
JEO 535 ARKEOJEOFİZİK VE UYGULAMALARI 3 + 0 1 Türkçe 2021-2022 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. ALİ AYDIN aaydin@pau.edu.tr MUH B0212 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Arkeolojik alanların jeofizik yöntemlerle araştırılması üzerine modern teorilerin öğretilmesi
İçerik Arkeolojik bölgelerinde yer altı ve yerüstü antik yapıları oluşturan materyallerin tanımları, fiziki ve kimyasal özellikleri. Jeofiziğin arkeolojideki önemi, tarihçesi, arkeolojik prospeksiyon ve arkeolojik prospeksiyonda kullanılan jeofizik yöntemler. Arkeomanyetizma. Arkeomanyetizmada kullanılan materyaller ve yöntemler.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Arkeolojik bölgelerinde yer altı ve yerüstü antik yapıları oluşturan materyallerin tanımları, fiziki ve kimyasal özellikleri.
2 Arkeolojik bölgelerinde yer altı ve yerüstü antik yapıları oluşturan materyallerin tanımları, fiziki ve kimyasal özellikleri.
3 Arkeolojik bölgelerinde yer altı ve yerüstü antik yapıları oluşturan materyallerin tanımları, fiziki ve kimyasal özellikleri.
4 Arkeolojik bölgelerinde yer altı ve yerüstü antik yapıları oluşturan materyallerin tanımları, fiziki ve kimyasal özellikleri.
5 Arkeolojik bölgelerinde yer altı ve yerüstü antik yapıları oluşturan materyallerin tanımları, fiziki ve kimyasal özellikleri.
6 Jeofiziğin arkeolojideki önemi, tarihçesi, arkeolojik prospeksiyon ve arkeolojik prospeksiyonda kullanılan jeofizik yöntemler. Arkeomanyetizma. Arkeomanyetizmada kullanılan materyaller ve yöntemler.
7 Jeofiziğin arkeolojideki önemi, tarihçesi, arkeolojik prospeksiyon ve arkeolojik prospeksiyonda kullanılan jeofizik yöntemler. Arkeomanyetizma. Arkeomanyetizmada kullanılan materyaller ve yöntemler.
8 Jeofiziğin arkeolojideki önemi, tarihçesi, arkeolojik prospeksiyon ve arkeolojik prospeksiyonda kullanılan jeofizik yöntemler. Arkeomanyetizma. Arkeomanyetizmada kullanılan materyaller ve yöntemler.
9 Jeofiziğin arkeolojideki önemi, tarihçesi, arkeolojik prospeksiyon ve arkeolojik prospeksiyonda kullanılan jeofizik yöntemler. Arkeomanyetizma. Arkeomanyetizmada kullanılan materyaller ve yöntemler.
10 Jeofiziğin arkeolojideki önemi, tarihçesi, arkeolojik prospeksiyon ve arkeolojik prospeksiyonda kullanılan jeofizik yöntemler. Arkeomanyetizma. Arkeomanyetizmada kullanılan materyaller ve yöntemler.
11 Jeofiziğin arkeolojideki önemi, tarihçesi, arkeolojik prospeksiyon ve arkeolojik prospeksiyonda kullanılan jeofizik yöntemler. Arkeomanyetizma. Arkeomanyetizmada kullanılan materyaller ve yöntemler.
12 Jeofiziğin arkeolojideki önemi, tarihçesi, arkeolojik prospeksiyon ve arkeolojik prospeksiyonda kullanılan jeofizik yöntemler. Arkeomanyetizma. Arkeomanyetizmada kullanılan materyaller ve yöntemler.
13 Jeofiziğin arkeolojideki önemi, tarihçesi, arkeolojik prospeksiyon ve arkeolojik prospeksiyonda kullanılan jeofizik yöntemler. Arkeomanyetizma. Arkeomanyetizmada kullanılan materyaller ve yöntemler.
14 Jeofiziğin arkeolojideki önemi, tarihçesi, arkeolojik prospeksiyon ve arkeolojik prospeksiyonda kullanılan jeofizik yöntemler. Arkeomanyetizma. Arkeomanyetizmada kullanılan materyaller ve yöntemler.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları