1 | Su kalitesinin önemini açıklar |
2 | Su analizlerinde kullanılan konsantrasyon birimlerini tanımlar |
3 | Türkiye ve dünyada su potansiyelini ifade eder |
4 | Suların fiziksel ve kimyasal özelliklerini belirler |
5 | Suların yoğunluk, renk, sıcaklık, ışıklanma, tat ve koku, süspanse maddeler, sertlik, suların katyon ve anyon içerikleri, sularda kalite ölçülerini belirleyerek sınıflandırır |
6 | Sulama suyunun kalite ölçülerini belirler |
7 | Sulama sularının sınıflandırır |
8 | Tuzluluk ve suyun kalitesi arasında ilişki kurar |
9 | İçme su ürünleri açısından suların özelliklerini belirler |
10 | Suların kirletilmesi, gübreleme ve tarımsal ilaçların su kalitesine etkisini tartışır |
11 | İçme ve sulama sularının analizlerini yorumlar |