Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
TRB 207GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ2 + 23. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıda Bilimi ve Teknolojisi dersinde gıda ile ilgili temel bilimler ve gıda teknolojileri ile ilgili temel konuların öğretilmesi amaçlanmıştır.
Ders İçeriği Meslek ahlakı açısından gıda mühendisinin uyması gereken koşullar, gıdaların güvenliği ve gıda kalitesinin korunması, çevre sağlığı, çalışma alanları ve iş bulma olanakları, Gıda maddelerinin yapı ve özellikleri, koruma yöntemleri ve hasattan paketleme ve dağıtıma kadar gıda işlemenin tanıtımı konu başlıkları teorik ve uygulamalı olarak anlatılacaktır.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıda kimyası, gıda mikrobiyolojisi gibi temel gıda bilimleri ile ilgili genel kavramları öğrenme
2Gıda muhafaza yöntemlerini bilir
3 Gıda Sanayinde süt sanayi dışındaki sektörleri tanır, proses ve uygulama hakkında bilgi edinir
4Gıda üretiminde etik açıdan dikkat edilmesi gereken temel noktalar ile ilgili bilgi sahibi olur

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
Derslerin program öğrenme kazanımına katkısı girilmemiş.

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)10330
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)133
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)133
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları