1 | Yemeklik tane baklagil tarımının toprak verimliliğini koruma, arttırma ve ekim nöbeti yönünden önemi konusunda bilgi sahibi olma; |
2 | Yemeklik tane baklagillerin morfolojik ve agronomik özelliklerini tanıma; |
3 | Yemeklik tane baklagil kültürü yapılan tarlalarda köklerde nodül oluşması ve maksimum azot fiksasyonu için toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerinin nasıl olması gerektiğine ilişkin bilgilere sahip olma; |
4 | Yurdumuzda baklagil tarımında aşılama yapmanın önemini kavrama; |
5 | Yemeklik tane baklagil, iklim ve toprak isteklerini öğrenme; |
6 | Yemeklik tane baklagil (mercimek, nohut, fasulye, bakla, bezelye ve börülce) yetiştiriciliği hakkında bilgi sahibi olma; |
7 | Üreticilere yemeklik tane baklagil türlerinin önerilmesinde materyal temini, üretim süreci, pazarlama konularında bilgi verebilme; |
8 | Bölge üretim desenine yemeklik tane baklagilleri kazandırabilme; |