Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
TRB 311SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ (UYGULAMA) 0 + 25. Yarıyıl2

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Sebzenin tanımı ve tarihi gelişimi, sebze yetiştiriciliğinin temel prensipleri, sebze işletmesinin planlanması, toprak işleme, sulama, gübreleme, sebzelerde sınıflama ve sebzelerde çoğaltma yöntemleri hakkında bilgi vermek
Ders İçeriği Sebzenin tanımı, sebzeciliğin tarihçesi ve gelişimi, sebzenin insan sağlığı ve beslenmesi açısından önemi, ülke ekonomisindeki yeri ve önemi, Türkiye sebzecilik bölgeleri ve özellikleri, sebzecilik işletme şekilleri, sebzelerin ekolojik istekleri, sebzelerin sınıflanması, sebze bahçesinin kurulmasında dikkat edilecek hususlar, sebzecilikte toprak işleme, sulama, gübreleme, ekim nöbeti, sebzelerde çoğaltma teknikleri, tohum ve fide.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Sebzeleri tanıyabilecek ve sınıflayabilecektir.
2Sebzeciliğin ekonomideki ve insan beslenmesindeki yerini belirtebilecektir.
3Türkiye sebzecilik bölgelerini ve özelliklerini anlatabilecektir.
4Sebzelerde uygulanan kültürel işlemleri yapabilecektir.
5Sebze bahçesinin kurulmasında göz önüne alınacak hususları belirtebilecektir.
6Sebzelerde çoğaltma yöntemlerini sınıflayabilecektir

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
Derslerin program öğrenme kazanımına katkısı girilmemiş.

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)10220
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)122
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)122
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






52

2
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları