Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
TRB 213TAHILLAR VE YEMEKLİK BAKLAGİLLER3 + 03. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Tahıllar ve baklagillerin ekonomik önemi ve tarımı hakkında bilgi vermek
Ders İçeriği Tahılların tanımı, tarihçesi, önemi, sınıflandırılması, tahıllarda dane kesiti, tahılların morfolojik özellikleri ve gelişme dönemleri, danede fizyolojih gelişme, tahılların botanik ve morfolojik özellikleri, Yemeklik Baklagillerin önemi, Dünya ve Türkiye’deki durumu, Amino asitlerin insan beslenmesindeki yeri ve önemi, Yemeklik baklagillerde azot bağlamanın önemi, Yemeklik baklagillerin sistematiği, kültürü ve adaptasyonu, Yemeklik baklagillerin botanik ve morfolojik özellikleri anlatılacaktır.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Tarımsal üretimde tahıllarının önemini kavrar
2Tarımsal üretimde baklagillerin önemini kavrar
3Tahıllarının morfolojik özellikleri hakkında bilgi edinir,
4Baklagillerin morfolojik özellikleri hakkında bilgi edinir
5Tahıl ve Baklagillerin yetiştiriciliği, gübreleme, sulama ve hasada kadar bakım işlemlerini öğrenir

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
Derslerin program öğrenme kazanımına katkısı girilmemiş.

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)10330
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)133
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)133
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları