Hafta | Konular |
1 |
Bitkilerin sınıflandırılması ve isimlendirilmesi
|
2 |
Hücredeki organik ve inorganik maddeler - karbonhidratlar
|
3 |
Proteinler, yağlar, nukleik asitler, enzimler ve vitaminler
|
4 |
Hücre organelleri- endoplazmik retikulum, ribozom, golgi kompleksi, lizozom, mitokondri, plastidler
|
5 |
Nukleus, Kromozomlar, Hücre bölünmesi (amitoz, mitoz, mayoz)
|
6 |
Hücre çeperi (oluşumu, tabakaları, kimyasal yapısı, kimyasal farklılaşması), geçitler, plazmodesma
|
7 |
Histoloji: Bitkisel Dokular; Meristematik doku, Temel doku (Parankima)
|
8 |
Histoloji: Bitkisel Dokular; Koruyucu doku, Destek doku
|
9 |
Histoloji: Bitkisel Dokular; İletim dokusu, Salgı dokusu
|
10 |
Organografi: Vejetatif organlar; Kök (morfoloji, anatomi, metamorfoz)
|
11 |
Organografi: Vejetatif organlar; Gövde (morfoloji, anatomi, metamorfoz)
|
12 |
Organografi: Vejetatif organlar; Yaprak (morfoloji, anatomi, metamorfoz)
|
13 |
Organografi: Generatif organlar; Çiçek (formül, diyagram, çiçek durumları, polen ve embriyo kesesi oluşumu)
|
14 |
Tozlaşma ve Döllenme, Meyve ve Tohum oluşumu
|