1 | Tropik iklim meyve türlerinin kültürel ve ekonomik öneminin kavranması. |
2 | Tropik meyvelerin sağlık açısından sahip oldukları değerin anlaşılması ve sürdürülebilir üretim yöntemlerinin benimsenmesi. |
3 | Katma değeri olan bir üretim sisteminin benimsenmesi ve farklı sektörleri bir arada kullanma becerisinin geliştirilmesi. |
4 | Yaprağını dökmeyen meyve ağaçlarının fizyolojik yapı ve gelişmelerinin kavranması. |
5 | Egzotik meyve türleri için pazar yaratma ve sunma becerisinin kazanılması. |
6 | Farklı iklim koşullarına ait meyve türlerinin yetiştiriciliğinde risklerin çözümüne yönelik stratejiler geliştirme becerisinin geliştirilmesi. |
7 | Küresel değişime bağlı olarak yaşanabilecek koşulların anlaşılabilmesi. |