1 | Ülkemiz için ekonomik önemi olan sert kabuklu meyve türlerinin (fındık, ceviz, kestane, antepfıstığı ve badem) kültür tarihi ve orijinlerini, bitki sistematiğindeki yerlerini, ve botanik olarak sınıflandırılmasını öğrenir. |
2 | Sert kabuklu meyve türlerinin pomolojik özelliklerini, ülkemizde ve dünyadaki önemli çeşitleri, morfolojik ve biyolojik özelliklerini ve döllenme biyolojilerini öğrenir. |
3 | Çiçek ve meyve dökümlerinin nedenleri ile dökümlerin azaltılması için gereken tedbirleri öğrenir. |
4 | Sert kabuklu meyve türlerinin bileşimlerini ve beslenmemizdeki önemlerini öğrenir. |
5 | Sert kabuklu meyve türlerinin ıslah amaçlarını, ıslah tekniklerini ve periyodisitenin nedenlerini ve azaltılması için gereken tedbirleri öğrenir ve uygular. |
6 | Sert kabuklu meyve türlerinin ekolojik isteklerini ve bunlarda kullanılan anaçları öğrenir, çoğaltma ve fidan üretim teknikleri, bahçe kurma teknikleri ve yıllık bakım işlerini öğrenir, uygular. |
7 | Sert kabuklu meyve türlerinin hasat prensiplerini, mekanik hasat tekniklerini, hasat ve hasat sonrası uygulamalarını, muhafazasını, hastalık-zararlılarını ve bunların mücadelesini öğrenir ve uygular. |