Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
BBT 405YUMUŞAK ÇEKİRDEKLİ MEYVELER (UYGULAMA)0 + 47. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu ders başta elma, armut ve ayva olmak üzere yumuşak çekirdekli meyve türlerinin, yetiştirilme ekolojilerinin, bu türlere ait ticari öneme sahip çeşitlerin, yetiştiricilikte kullanılan anaçların, yetiştirme sistemlerinin ve bu sistemler uygulanırken yapılacak kültürel uygulamaların öğrencilerimize öğretilmesini amaçlamaktadır.
Ders İçeriği Bu ders, uygulamalı bir şekilde elma, armut, ayva, gibi yumuşak çekirdekli ılıman iklim meyve türlerinin üretimi, ticareti ve yetiştiriciliğini içermektedir.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Yumuşak çekirdekli meyve türlerinin yayılışı, üretimi miktarları, ticareti, ekolojik istekleri, yetiştiriciliği, yetiştiricilikte kullanılan anaç ve çeşitler gibi konular hakkında gerekli bilgiyi temin eder.
2Yumuşak çekirdekli meyve türlerinin besin değerleri, morfolojisi, anatomisi, döllenme biyolojisi, fizyolojisi ve ıslahı konularında bilgi sahibi yapar.
3Yumuşak çekirdekli meyve türlerinin gübrelenmesi, sulanması, budanması, bakımı vb. konularda temel bilgileri öğretir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 001              
ÖK 002              
ÖK 003              
Ara Toplam              
Katkı00000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14570
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)10550
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)155
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)155
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları