Dersin Amacı |
Bu ders ile; sıcak iklim sebzelerinin genel özelliklerinin verilmesi, bu grup kapsamına giren biber, bamya, domates, fasulye, hıyar, kavun, karpuz, kabak, patlıcan, tatlı mısır ve tatlı patates gibi sebze türlerinin morfolojik özelliklerinin açıklanması, iklim ve toprak özelliklerinin açıklanarak yetiştirme tekniği konularında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
Aynı zamanda;
Bu ders ile; serin iklim sebze türlerinin genel özelliklerinin tanımlanması, soğan, pırasa, sarımsak, kuşkonmaz, ravent, kırmızı pancar, pazı, ıspanak, hindiba, lahana, bürüksel lahanası, karnabahar, brokkoli, şalgam, turp, alabaş, roka, tere, bezelye, bakla, havuç, kereviz, maydanoz, marul, salata, enginar ve yer elması sebze türlerinin morfolojik özelliklerinin bilinmesi, yetiştirme isteklerinin ne olduğu ve yetiştirme tekniklerinin nasıl olduğu konusunda bilgi verilmesi amaçlanmaktadır. |