Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
BBT 309FİDAN YETİŞTİRME TEKNİKLERİ (UYGULAMA)0 + 45. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Dersin amacı; fidanlık tesisi ve planlaması, açık ve kapalı alan fidan üretim esasları, generatif ve vejetatif fidan üretim teknikleri, fidan bakım tedbirleri ve fidan kalitesi esaslarını öğretmektir.
Ders İçeriği Fide üretim yöntemleri, Yazlık sebze türlerinde fide üretimi, Kışlık sebze türlerinde fide üretimi, Kışlık sebze türlerinde fide üretimi, Kaliteli fide elde edilmesinde gerekli uygulamalar, Meyvecilikte fidan üretiminin nedenleri, ülkemizdeki fidan üretiminin durumu, fidancılık sektörü, Meyve fidanı üretim yöntemleri ve fidanlıklarda bulunması gereken tesisler, Çöğür anaçları ve üretim yöntemleri vejetatif üretim yöntemleri ve klon anaçları Fidan üretiminde kullanılan aşı yöntemleri, Örnek bazı meyve türlerinde fidan üretimi Kaliteli fidan eldesin de önemli uygulamaları anlatmak.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Meyve yetiştiriciliğinde çoğaltma yöntemlerini öğrenir.
2Meyvecilikte anaç kullanımının gerekçesini ve kullanılan anaçları öğrenir.
3Meyvecilikte kullanılan vejetatif çoğaltma yöntemlerini öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 001              
ÖK 002              
ÖK 003              
Ara Toplam              
Katkı00000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)10440
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)144
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları