1 | Ülkemiz için ekonomik önemi olan sert kabuklu meyve türlerinin (fındık, ceviz, kestane, antepfıstığı ve badem) kültür tarihi ve orijinlerini, bitki sistematiğindeki yerlerini, ve botanik olarak sınıflandırılmasını öğrenir. |
2 | Sert kabuklu meyve türlerinin pomolojik özelliklerini, ülkemizde ve dünyadaki önemli çeşitleri, morfolojik ve biyolojik özelliklerini ve döllenme biyolojilerini öğrenir. Çiçek ve meyve dökümlerinin nedenleri ile dökümlerin azaltılması için gereken tedbirleri öğrenir. |
3 | Sert kabuklu meyve türlerinin bileşimlerini ve beslenmemizdeki önemlerini öğrenir. |
4 | Sert kabuklu meyve türlerinin ıslah amaçlarını, ıslah tekniklerini ve periyodisitenin nedenlerini ve azaltılması için gereken tedbirleri öğrenir ve uygular. |
5 | Sert kabuklu meyve türlerinin ekolojik isteklerini ve bunlarda kullanılan anaçları öğrenir, çoğaltma ve fidan üretim teknikleri, bahçe kurma teknikleri ve yıllık bakım işlerini öğrenir, uygular. |
6 | Sert kabuklu meyve türlerinin hasat prensiplerini, mekanik hasat tekniklerini, hasat ve hasat sonrası uygulamalarını, muhafazasını, hastalık-zararlılarını ve bunların mücadelesini öğrenir ve uygular. |