Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
FBM 325GİRİŞİMCİLİK3 + 05. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı işletme açma ve çalıştırma konusunda bilgilendirmek
Ders İçeriği Yiyecek ve içecek sektöründe işletme açma ve başarıyla sürdürme
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1girişimcilik konusunda bilgi sahibi olma
2Yiyecek ve İçecek İşletmesi kurma ve adımları

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00134534533445534534
ÖK 00233445534534533445
Ara Toplam6797910679791067979
Katkı34545534545534545

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması236
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1BURCU KOÇ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
FBM 325 GİRİŞİMCİLİK 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. BURCU KOÇ burcuk@pau.edu.tr TUR A0206 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç işletme açma ve çalıştırma konusunda bilgilendirmek
İçerik Yiyecek ve içecek sektöründe işletme açma ve başarıyla sürdürme
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Girişimcilik Kavramı ve Boyutları
2 Girişimciliğin Temel Fonksiyonları
3 Girişimcilerin Temel Özellikleri
4 Girişimcilik Türleri
5 Girişimciler için Piyasaya Giriş Stratejileri
6 Girişimcilikte Başarı ve Başarısızlık Faktörleri
7 Girişimcilik Sürecindeki Aşamalar
8 İşletme Fonksiyonları
9 Ara Sınav
10 Hukuki Yapılarına ve Ölçeklerine Göre İşletmeler
11 Girişimcilere Sağlanan Finansal Destekler ve İşletme Kurma Evresinde Tamamlanması Gereken Resmi Prosedürler
12 Toplum Temelli Girişimcilik: Sosyal Girişimcilik
13 Güncel Bir Girişimcilik Akımı: Dijital Girişimcilik
14 Dünyadan Dikkat Çekici Girişimcilik Örnekleri
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Konaklıoğlu, E., Koç, B. & Atar-Yılmaz, A. (2022). Turizm Girişimciliğinin Doğası: Güncel Konular, Nobel Akademik Yayıncılık.Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları