Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 301TÜRK MUTFAĞI I2 + 35. Yarıyıl7

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Türk mutfağını tanıtmak ve mutfak kültürümüzü öğretmek.
Ders İçeriği ürk mutfak kültürü, özellikleri, Türk mutfağındaki yemekler, Türk mutfağının üstünlükleri ve sağlık açısından önemi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Türk mutfak kültürü
2Türk mutfağına özgü yiyecek ve içecekleri öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00134544533445534534
ÖK 00234534533445534534
Ara Toplam6810781066881010681068
Katkı34544533445534534

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14684
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14342
Ödevler3412
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)3412
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)2918
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması2714
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






182

7
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1FİGEN YÜCE
Detay 2023-2024 Güz2FİGEN YÜCE


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 301 TÜRK MUTFAĞI I 2 + 3 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. FİGEN YÜCE fyuce@pau.edu.tr TUR AB110 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Türk mutfağını tanıtmak ve mutfak kültürümüzü öğretmek.
İçerik ürk mutfak kültürü, özellikleri, Türk mutfağındaki yemekler, Türk mutfağının üstünlükleri ve sağlık açısından önemi.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi
2 Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi
3 Türk Mutfağının Genel Özellikleri
4 Türk Mutfağının Genel Özellikleri
5 Türk Mutfağına Özgü Çorbalar
6 Türk Mutfağına Özgü Sebze Yemekleri
7 Türk Mutfağına Özgü Zeytinyağlı Yemekler
8 Türk Mutfağına Özgü Kurubaklagil Yemekleri
9 Türk Mutfağına Özgü Et Yemekleri (Kebaplar, Köfteler, Sakatat Yemekleri)
10 Türk Mutfağına Özgü Et Yemekleri (Kebaplar, Köfteler, Sakatat Yemekleri)
11 Türk Mutfağına Özgü Makarnalar
12 Türk Mutfağına Özgü Hamur İşleri
13 Türk Mutfağına Özgü Tatlılar
14 Türk mutfağının beslenme ve sağlık açısından değerlendirilmesi.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav20Ara Sınav
Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması30Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları