Hafta | Konular |
1 |
Dersin tanıtımı: Kapsamı, önemi ve kurallar (Uygulama)
|
2 |
Sütün Tanımı ve Bileşimi (Teorik)
Laboratuvar gruplarının oluşturulması ve laboratuvar uygulamaları hakkında bilgi vermek (Uygulama)
|
3 |
Sütün Salgılanması ve Sağılması (Teorik)
Laboratuarda dikkat edilecek özellikler , çözelti hazırlama (Uygulama)
|
4 |
Süt Yağları (Teorik)
Alkol testi, kaynatma testi, metilen mavisi indirgeme testi (Uygulama)
|
5 |
Süt Proteinleri (Teorik)
Titrasyon yöntemi ile asitlik tayini, yoğunluk tayini (Uygulama)
|
6 |
Süt Karbonhidratları (Teorik)
Yağ tayini, karbonat test (Uygulama)
|
7 |
Sütteki Mineral Maddeler ve Vitaminler, enzimler (Teorik)
Süt ve süt ürünlerinde yapılan hileler (Uygulama)
|
8 |
Sütün Toplanması ve Fabrikaya Kabülü (Teorik)
Pastörize ve UHT sütte yapılan analizler (Uygulama)
|
9 |
Çiğ süte uygulanan ön işlemler (Teorik)
Yoğurt üretimi (Uygulama)
|
10 |
Süte Uygulanan ısıl işlemler (Teorik)
Yoğurt ile ilgili analizler (Uygulama)
|
11 |
İçme Sütü Teknolojisi (Teorik)
Peynir üretimi (Uygulama)
|
12 |
Yoğurt teknolojisi(Teorik)
Peynir üretimi ile ilgili analizleri (Uygulama)
|
13 |
Peynir teknolojisi (Teorik)
Tereyağı ile ilgili analizler (Uygulama)
|
14 |
Tereyağı teknolojisi(Teorik)
Genel tekrar (Uygulama)
|