Pamukkale Üniversitesi
Üniversite hayatın rehberidir
PAÜ'ye Hoşgeldiniz;
Aday Öğrenci
Öğrencilerimiz
Personelimiz
EN
Eğitim Bilgi Sistemi
Ana Sayfa
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Yönetim
Genel Tanımlama
Akademik Takvim
Genel Kabul Gereksinimleri
Önceki Eğitimlerin Tanınması
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Oluşturulması
Akademik Danışmanlık
Öğrenciler İçin
Yaşam Giderleri
Barınma
Beslenme / Yemek
Tedavi İmkanları
Engelli Öğrenci İmkanları
Sigorta
Maddi Destek
Öğrenci İşleri Birimi
Öğrenme İmkanları
Uluslararası Programlar
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Olanakları
Öğrenci Toplulukları
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Derece Programları
LİSANS
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
250 GIDA MÜHENDİSLİĞİ (İ.Ö.)
Ders Bilgileri
Ders Öğrenme Kazanımları
Dersin Program Yeterlilikerine Katkısı
AKTS / İş Yükü Tablosu
Ders Şubeleri
Yazdır
DERS BİLGİLERİ
Ders Kod
Ders Ad
T+U Saat
Yarıyıl
AKTS
IENG 430
ÜRETİM PLANLAMASI
3 + 0
8. Yarıyıl
5
DERS TANIMI
Ders Düzeyi
Lisans
Ders Türü
Seçmeli
Dersin Amacı
Etkin, verimli ve ekonomik bir üretimin gerçekleştirilmesi, ancak iyi tasarlanmış Üretim Planlama ve Kontrol (ÜPK) sistemi ile gerçekleştirilebilir. Endüstri mühendislerinin başlıca çalışma alanlarından biri planlama bölümleridir. Bu nedenle çağdaş planlama teknikleri, bu derste anlatılacaktır.
Ders İçeriği
Üretim Kavramı ve sistemleri, üretim planlama kavramı ve hiyerarşisi, stok kontrol sistemleri, satış tahmini teknikleri, toplu üretim planlama, ana üretim programı, malzeme ihtiyaç planlama, montaj hatlarının dengelenmesi, tezgah yükleme, iş sıralama, üretim faaliyeti kontrolü
Ders Ön Koşul
Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul
Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi
Yüz Yüze
DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1
Üretim ve üretim sistemleri ile ilgili temel kavramları açıklama
2
Üretim planlama ve kontrolü ile ilgili fonksiyonları gerçekleştirme
3
Makrolar kullanarak MS Office yazılımlarını daha etkin kullanma
4
Üretim verilerini analiz etme ve etkin üretim kararları alma
5
Malzemelerin ve kaynakların etkin olarak yönetimini sağlama
6
Üretimin sıralanması ve çizelgelenmesini temin etme
DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
No
PY 01
PY 02
PY 03
PY 04
PY 05
PY 06
PY 07
PY 08
PY 09
PY 10
PY 11
PY 12
PY 13
ÖK 001
4
5
ÖK 002
5
4
5
ÖK 003
5
5
5
ÖK 004
5
5
ÖK 005
5
5
ÖK 006
5
5
Ara Toplam
10
28
30
Katkı
0
0
0
0
0
2
0
5
0
0
0
0
5
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik
Sayısı
Süresi (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)
14
3
42
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)
13
3
39
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)
1
23
23
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)
1
26
26
Toplam İş Yükü
Dersin AKTS Kredisi
130
5
DERS ŞUBELERİ
Dönem seçiniz :
Tüm Dönemler
2020-2021 Bahar
2019-2020 Bahar
2018-2019 Bahar
2017-2018 Bahar
2016-2017 Bahar
2015-2016 Bahar
2014-2015 Bahar
2013-2014 Bahar
2012-2013 Bahar
2011-2012 Bahar
Ders Dönemi
Şube No
Dersi Veren Öğretim Elemanı
Detay
2020-2021 Bahar
2
ALİYE AYÇA SUPÇİLLER
Detay
2019-2020 Bahar
2
ALİYE AYÇA SUPÇİLLER
Detay
2018-2019 Bahar
2
ALİYE AYÇA SUPÇİLLER
Detay
2017-2018 Bahar
2
ALİYE AYÇA SUPÇİLLER
Detay
2016-2017 Bahar
2
ALİYE AYÇA SUPÇİLLER
Detay
2015-2016 Bahar
2
ALİYE AYÇA SUPÇİLLER
Detay
2014-2015 Bahar
2
ALİYE AYÇA SUPÇİLLER
Detay
2013-2014 Bahar
2
ALİYE AYÇA SUPÇİLLER
Detay
2011-2012 Bahar
2
ŞENOL OKAY
Yazdır
Ders Şube Detayları
Dersin Kodu
Dersin Ad
Saat (T+P)
Şube No
Öğretim Dili
Şube Dönemi
IENG 430
ÜRETİM PLANLAMASI
3 + 0
2
Türkçe
2020-2021 Bahar
Öğretim Elemanı
E-Posta
İç Hat
Ders Yeri
Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. ALİYE AYÇA SUPÇİLLER
asupciller@pau.edu.tr
MUH A0211
Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç
Etkin, verimli ve ekonomik bir üretimin gerçekleştirilmesi, ancak iyi tasarlanmış Üretim Planlama ve Kontrol (ÜPK) sistemi ile gerçekleştirilebilir. Endüstri mühendislerinin başlıca çalışma alanlarından biri planlama bölümleridir. Bu nedenle çağdaş planlama teknikleri, bu derste anlatılacaktır.
İçerik
Üretim Kavramı ve sistemleri, üretim planlama kavramı ve hiyerarşisi, stok kontrol sistemleri, satış tahmini teknikleri, toplu üretim planlama, ana üretim programı, malzeme ihtiyaç planlama, montaj hatlarının dengelenmesi, tezgah yükleme, iş sıralama, üretim faaliyeti kontrolü
Haftalık Konu Başlıkları
Hafta
Konular
1
Giriş
2
Üretim kavramı ve sistemleri
3
üretim planlama kavramı ve hiyerarşisi
4
Envanter yönetimi
5
Tahminleme
6
Problem çözme
7
toplu üretim planlama
8
Planlama
9
Vize
10
Çizelgeleme
11
İş sıralama
12
Kaynak planlaması ve ERP
13
Kaynak planlaması ve MRP
14
Problem çözme
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Kaynaklar
Kaynak Dili
Üretim Planlama ve Kontrol, Mehmet Tanyaş, Murat Baskak, İrfan Y., 2013
Türkçe
Üretim Yönetimi, Bülent Kobu, Beta Y., 2010
Türkçe
Üretim Yönetimi , Lee J. Krajewski , Larry P. Ritzman , Manoj K. Malhotra, Nobel Y., 2013
Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme Yöntemi
Katkı Yüzdesi (%)
Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı
60
Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav
40
Ara Sınav
T+U :
Teorik + Pratik
PY:
Program Yeterlilikleri
ÖK:
Ders Öğrenme Kazanımları
{1}
##LOC[OK]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
Ana Sayfa
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Yönetim
Genel Tanımlama
Akademik Takvim
Genel Kabul Gereksinimleri
Önceki Eğitimlerin Tanınması
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Oluşturulması
Akademik Danışmanlık
Öğrenciler İçin
Yaşam Giderleri
Barınma
Beslenme / Yemek
Tedavi İmkanları
Engelli Öğrenci İmkanları
Sigorta
Maddi Destek
Öğrenci İşleri Birimi
Öğrenme İmkanları
Uluslararası Programlar
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Olanakları
Öğrenci Toplulukları
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Derece Programları