Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
KIM 442ENDÜSTRİYEL ENZİMOLOJİ2 + 08. Yarıyıl2,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Öğrenciler enzimlerin önemi ve kullanımları hakkında bilgi edineceklerdir.
Ders İçeriği "Mikrobiyolojiye giriş, Bakterilerin anatomisi, büyümesi ve çoğalması, Laboratuarlarda bakteri kültürü üretimi, Virüsler, İlaç sanayisinde mikrobiyoloji, Çevre mikrobiyolojisi, Kirlilik ve mikroorganizmalar, Kimya sanayiinde kullanımları, Yakıt ve kimyasalların mikrobiyel üretimi, Çevre sanayinde bakterilerin yeri, Gıda ve meşrubat sanayi mikroorganizmaların gıda olarak kullanılması. " .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Bakterilerin anatomisi, büyümesi ve çoğalmasını öğrenir
2Laboratuarlarda bakteri kültürü üretimini, virüsler, ilaç sanayisini ve mikrobiyolojiyi öğrenir.
3Çevre mikrobiyolojisi, kirlilik ve mikroorganizmalar, kimya sanayiinde kullanımları, yakıt ve kimyasalların mikrobiyel üretimi, çevre sanayinde bakterilerin yeri, gıda ve meşrubat sanayi mikroorganizmaların gıda olarak kullanımını öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 0015  2      3      
ÖK 0023  3      4      
ÖK 0033  4      3      
Ara Toplam11  9      10      
Katkı40030000003000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11616
Arasınav177
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






65

2,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2021-2022 Bahar1BERNA KAVAKCIOĞLU YARDIMCI
Detay 2016-2017 Bahar1ÇİĞDEM ŞAHİN
Detay 2016-2017 Bahar1HATİCE ARDAĞ AKDOĞAN
Detay 2015-2016 Bahar1HATİCE ARDAĞ AKDOĞAN
Detay 2014-2015 Bahar1HATİCE ARDAĞ AKDOĞAN
Detay 2011-2012 Bahar1HATİCE ARDAĞ AKDOĞAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
KIM 442 ENDÜSTRİYEL ENZİMOLOJİ 2 + 0 1 Türkçe 2021-2022 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. BERNA KAVAKCIOĞLU YARDIMCI byardimci@pau.edu.tr FEN A0213 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Öğrenciler enzimlerin önemi ve kullanımları hakkında bilgi edineceklerdir.
İçerik "Mikrobiyolojiye giriş, Bakterilerin anatomisi, büyümesi ve çoğalması, Laboratuarlarda bakteri kültürü üretimi, Virüsler, İlaç sanayisinde mikrobiyoloji, Çevre mikrobiyolojisi, Kirlilik ve mikroorganizmalar, Kimya sanayiinde kullanımları, Yakıt ve kimyasalların mikrobiyel üretimi, Çevre sanayinde bakterilerin yeri, Gıda ve meşrubat sanayi mikroorganizmaların gıda olarak kullanılması. " .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Mikrobiyolojiye giriş
2 Mikrobiyolojiye giriş
3 Mikrobiyolojiye giriş
4 Bakterilerin anatomisi
5 Bakterilerin anatomisi
6 büyümesi ve çoğalması,
7 Laboratuarlarda bakteri kültürü üretimi
8 Virüsler,
9 İlaç sanayisinde mikrobiyoloji
10 Çevre mikrobiyolojisi
11 Kirlilik ve mikroorganizmalar
12 Kimya sanayinde kullanımları
13 Kimya sanayinde kullanımları
14 Gıda ve meşrubat sanayi mikroorganizmaların gıda olarak kullanılması
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
D. E. Metzler,”Biochemistry: The Chemical Reactions o Living Cells”, Academic Press Inc. ,2000. English
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları