Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
KIM 425BESİN KİMYASI2 + 07. Yarıyıl3,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Besinlerin içeriği ve prosesleri hakkında genel bilgiler verilecektir.
Ders İçeriği Besinlere genel giriş, Proteinler, Karbonhidratlar, Yağlar, Besinlerin kalori değerleri ve canlı için önemleri,Metabolik dönüşümleri, Vitaminler,Vitamin ve temel moleküllerin besinlerde dağılımları, Hayvansal ve bitkisel gıdaların korunması ve üretimleri, Gıda sanayisinde kimya ve önemi, Besinlerin zenginleştirilmesi. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıdaların bileşimini öğrenir.
2Gıdalardaki kabohidratları, lipitleri ve proteinleri öğrenir.
3Gıdalardaki vitamin, enzimleri, alkolleri ve mineralleri öğrenir.
4Gıda kontaminatlarını öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 0014     3   5      
ÖK 0025                
ÖK 003  3       4      
ÖK 004  3   3          
Ara Toplam9 6   6   9      
Katkı20200020002000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Ödevler144
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11111
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






91

3,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2014-2015 Güz1HATİCE ARDAĞ AKDOĞAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
KIM 425 BESİN KİMYASI 2 + 0 1 Türkçe 2014-2015 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
FEN A0312 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Besinlerin içeriği ve prosesleri hakkında genel bilgiler verilecektir.
İçerik Besinlere genel giriş, Proteinler, Karbonhidratlar, Yağlar, Besinlerin kalori değerleri ve canlı için önemleri,Metabolik dönüşümleri, Vitaminler,Vitamin ve temel moleküllerin besinlerde dağılımları, Hayvansal ve bitkisel gıdaların korunması ve üretimleri, Gıda sanayisinde kimya ve önemi, Besinlerin zenginleştirilmesi. .
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Besinlere genel giriş
2 Besinlere genel giriş
3 Proteinler
4 Proteinler
5 Karbonhidratlar
6 Karbonhidratlar
7 Yağlar
8 Yağlar
9 Vitaminler
10 Vitaminler
11 Vitamin ve temel moleküllerin besinlerde dağılımları
12 Hayvansal ve bitkisel gıdaların korunması ve üretimleri
13 Gıda sanayisinde kimya ve önemi, Besinlerin zenginleştirilmesi
14 Final
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları