Hafta | Konular |
1 |
Giriş ve Biyokimyanın tanımı, Metabolizmanın tanımı, Anabolizma, Katabolizma, Homeostazis
|
2 |
İnorganik ve organik bileşikler, Kimyasal Bağlar
|
3 |
Hücre ve biyolojik zarlar
|
4 |
Karbonhidratlar, Karbonhidratların tanımı ve yapısal özellikleri, Monosakkaritler,
|
5 |
Disakkaritler, Oligo ve polisakkaritler
|
6 |
Aminoasitler
|
7 |
Proteinler ve yapıları
|
8 |
ARA SINAV
|
9 |
Lipidler: Lipidlerin tanımı ve sınıflandırılması
|
10 |
Lipidlerin genel özellikleri, Lipidlerin sindirimi ve absorbsiyonu,
|
11 |
Nükleotidler: Pürin ve pirimidin bazları, Nükleozidler, nükleotidler, Nükleik asitler
|
12 |
DNA, RNA genel yapıları ve özellikleri, Genetik bilginin aktarımı,
|
13 |
Enzimler, Koenzimler; koenzim, kofaktör ve prostetik grup tanımları, Enzimlerin Sınıflandırılması, Enzim aktivitesini etkileyen faktörler
|
14 |
Vitaminler, Vitaminlerin kaynakları, Vitaminlerin yapıları ve fonksiyonları, Suda çözünen vitaminler, Yağda çözünen vitaminler ,Mineraller; anorganik makromineraller , eser ve ultraeser elementler
|