Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ITUR 234MESLEKİ YABANCI DİL-II2 + 24. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı teorik bilgilerin turizm işletmelerinde uygulanması mesleki becerilerin iş ortamında geliştirilmesi amaçlanmaktadır
Ders İçeriği teorik bilgilerin turizm işletmelerinde uygulanması
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Konuklara konaklama tesisi hakkında bilgi vermek
2Konuklara çevre hakkında bilgi vermek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 001             
ÖK 002             
Ara Toplam             
Katkı0000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11414
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar2HASAN HÜSEYİN ERDOĞAN
Detay 2022-2023 Bahar2HASAN HÜSEYİN ERDOĞAN
Detay 2021-2022 Bahar2HASAN HÜSEYİN ERDOĞAN
Detay 2020-2021 Bahar2HASAN HÜSEYİN ERDOĞAN
Detay 2019-2020 Bahar2HASAN HÜSEYİN ERDOĞAN
Detay 2018-2019 Bahar2VELİ ULAŞ ASMADİLİ
Detay 2017-2018 Bahar2VELİ ULAŞ ASMADİLİ
Detay 2016-2017 Bahar2SİBEL SARIYER KARA
Detay 2015-2016 Bahar2MUHAMMET EMİN SOYDAŞ
Detay 2014-2015 Bahar2MUHAMMET EMİN SOYDAŞ
Detay 2013-2014 Bahar2MUHAMMET EMİN SOYDAŞ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ITUR 234 MESLEKİ YABANCI DİL-II 2 + 2 2 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. HASAN HÜSEYİN ERDOĞAN hherdogan@pau.edu.tr TUR A0103 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç teorik bilgilerin turizm işletmelerinde uygulanması mesleki becerilerin iş ortamında geliştirilmesi amaçlanmaktadır
İçerik teorik bilgilerin turizm işletmelerinde uygulanması
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 OTEL TÜRLERİ
2 OTEL TÜRLERİ
3 OTEL TÜRLERİ
4 OTEL ÖZELLİKLERİ
5 OTEL ÖZELLİKLERİ
6 GEÇMİŞ ZAMAN
7 GEÇMİŞ ZAMAN
8 ODA VE YEMEK HAKKINDA SIFATLAR
9 SAHİL VE TUR HAKKINDA SIFATLAR
10 OTEL BİRİMLERİ
11 İŞLERİ TAHMİN ETME 1
12 İŞLERİ TAHMİN ETME 2
13 NERESİ OLDUĞUNU TAHMİN ETME 1
14 NERESİ OLDUĞUNU TAHMİN ETME 2
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları