Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ITUR 231MENU PLANLAMA2 + 03. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu derste menü planalama ile ilgili yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Menü tarihçesi, modern menüler, menülerin sınıflandırılması, beslenme ilkeleri, hijyen ve sanitasyon.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Menü planlamak
3Menü maliyeti hesaplamak

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 001             
ÖK 003             
Ara Toplam             
Katkı0000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11818
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12020
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)11212
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz2İBRAHİM AKŞİT


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
ITUR 231 MENU PLANLAMA 2 + 0 2 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. İBRAHİM AKŞİT aksitibrahim@pau.edu.tr TUR A0103 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Bu derste menü planalama ile ilgili yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik Menü tarihçesi, modern menüler, menülerin sınıflandırılması, beslenme ilkeleri, hijyen ve sanitasyon.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Menü ön hazırlıklarının Yapılması
2 Yemek reçeteleri oluşturmak
3 Yiyecek menüleri oluşturmak
4 İçeceklerin reçetelerini oluşturmak
5 İçecek menüleri oluşturmak
6 Özel menüleri oluşturmak
7 Porsiyon maliyetlerini hesaplamak
8 Porsiyon maliyetlerini hesaplamak
9 Satış fiyatını oluşturmak
10 Ön hazırlıkları yapmak
11 Menü kartlarını hazırlamak
12 Menü tasarımı hazırlamak
13 Menüleri değerlendirmek
14 GEnel Tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Menü ve Yönetim , Prof. Dr. Bahattin RIZAOĞLU ve Yrd. Doç. Dr. Murat HANÇER Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları