Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
LVS 115BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ2 + 02. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Besin maddelerini ve hijyeninin hayvan sağlığı açısından öneminin öğretilmesi.
Ders İçeriği Besin maddeleri, besin hijyeni, besleme ortamları.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Besin hijyeni ve teknolojisi hakkında bilgi sahibi olabilecek.
2Besin maddeleri ve gıda mikrobiyolojisi hakkında bilgi sahibi olabilecek.
3Gıda kaynaklı hastalıkları öğrenebilecek ve önlem alabilecek.
4Gıda işletmelerinde hijyen kurallarını kavrayıp uygulayabilecek.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 0015555    53    
ÖK 002              
ÖK 003              
ÖK 004              
Ara Toplam5555    53    
Katkı11110000110000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Ödevler14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11414
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1DUYGU YÜKSEL
Detay 2021-2022 Güz1BARBAROS ŞAHİN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
LVS 115 BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ 2 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
ACMYO A0210 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Besin maddelerini ve hijyeninin hayvan sağlığı açısından öneminin öğretilmesi.
İçerik Besin maddeleri, besin hijyeni, besleme ortamları.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Besin Hijyeni-Giriş
2 Proteinler, Karbonhidratlar, Yağlar
3 Vitaminler ve mineral maddeler
4 Gıda mikrobiyolojisine giriş
5 Gıdaların dayanıklılığını ve güvenilirliğini etkileyen teknolojik uygulamalar
6 Besinlerde Bulunan Mikroorganizmalar ve Gelişimlerini Etkileyen Faktörler
7 Besinlerde Bulunan Mikroorganizmalar ve Gelişimlerini Etkileyen Faktörler
8 Besin Kaynaklı Mikrobiyal Enfeksiyonlar ve Zehirlenmeler
9 Besin Kaynaklı Mikrobiyal Enfeksiyonlar ve Zehirlenmeler
10 Hijyen ve Sanitasyon
11 Su Hijyeni
12 Et, Süt ve Yumurta Hijyeni
13 Besin İşleme ve Tedarik
14 HACCP
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları