Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
IMOD 206KONFEKSİYONDA KALİTE KONTROL3 + 03. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu ders sonunda öğrenciye malzeme kontrolü yapma ve üretim kontrolü yapma yeterlikleri kazandırılacaktır.
Ders İçeriği 1. Kalitenin tanımı ve önemi 2. Kalite ile ilgili kavramlar 3. Kalite kontrol dokümantasyonu 4. Kumaş yüzey oluşumundaki hatalar 5. Hammadde türü kontrolü 6. Yardımcı malzeme kontrolü 7. Aksesuar kontrolü 8. Malzeme kontrolü yapmak 9. Üretim kontrolü yapmak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Hammadde,Yardımcı malzeme ve aksesuar kontrolü yapmak
2Ürün kontrol yöntemlerini belirlemek
3Kesimhanede, Üretimde ve Sevkiyatta kontrol yapmak
4Kalite kontrol sonuçlarını değerlendirmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
Derslerin program öğrenme kazanımına katkısı girilmemiş.

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11212
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12424
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1MİHRİBAN KALKANCI


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
IMOD 206 KONFEKSİYONDA KALİTE KONTROL 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. MİHRİBAN KALKANCI mkalkanci@pau.edu.tr DTMYO D0009 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Bu ders sonunda öğrenciye malzeme kontrolü yapma ve üretim kontrolü yapma yeterlikleri kazandırılacaktır.
İçerik 1. Kalitenin tanımı ve önemi 2. Kalite ile ilgili kavramlar 3. Kalite kontrol dokümantasyonu 4. Kumaş yüzey oluşumundaki hatalar 5. Hammadde türü kontrolü 6. Yardımcı malzeme kontrolü 7. Aksesuar kontrolü 8. Malzeme kontrolü yapmak 9. Üretim kontrolü yapmak
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Kalite Standart ve Yönetim Sistemleri Tanımları
2 Kalite Kontrolü ve Kalite Kontrolünü Etkileyen Etmenler
3 Kalite Güvence ve Mesleki Standartların Açıklanması
4 Standart ve Standardizasyonun Gereğinin ve Öneminin Anlatılması
5 Standardizasyonun Sağladığı Yararlar
6 TSE’nin Görevleri ve Organları
7 Süreç Tabanlı Kalite Yönetim Sistemi
8 CE Uygunluk İşareti
9 ARA SINAV
10 Toplam Kalite Yönetiminin Anlatılması
11 Toplam Kalite Yönetiminin Temel Unsurları ve Karekteristik Özellikleri
12 Toplam Kalite Yönetiminin Temel Unsurları ve Karekteristik Özellikleri
13 Toplam Kalite Yönetimi ile Klasik Yönetim Anlayışının Karşılaştırılması
14 Genel Tekrar
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları