Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
MDE 285AHŞAP LEVHA ÜRETİMİ1 + 23. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Mobilya endüstrisinde kullanılan ve tomruktan üretilen yarı mamul üretimini planlayabilecek ve yapabilecek.
Ders İçeriği Tomruktan kereste üretimi; kerestenin korunması; istifleme yöntemleri; kurutma kavramı; doğal ve teknik kurutma yöntemleri ile kerestenin kurutulması.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Farklı yöntemlerle kereste üretilir.
2Üretilen kerestenin nasıl kurutulacağını öğrenir.
3Keresteyi olumsuz çevre koşullarından korumayı öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 00155 2 3  1 3125
ÖK 00255 2 3  1 3125
ÖK 00355 2 3  1 3125
Ara Toplam1515 6 9  3 93615
Katkı55020300103125

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)144
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2019-2020 Güz1KADİR ÖZKAYA


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
MDE 285 AHŞAP LEVHA ÜRETİMİ 1 + 2 1 Türkçe 2019-2020 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. KADİR ÖZKAYA kadirozkaya@pau.edu.tr Derslik Belirtilmemiştir. Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Mobilya endüstrisinde kullanılan ve tomruktan üretilen yarı mamul üretimini planlayabilecek ve yapabilecek.
İçerik Tomruktan kereste üretimi; kerestenin korunması; istifleme yöntemleri; kurutma kavramı; doğal ve teknik kurutma yöntemleri ile kerestenin kurutulması.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Orman Varlığı ve Kereste Endüstrisi
2 Tomruklama
3 Tomruk Biçme Yöntemleri
4 Kerestelerin İstif Edilmesi
5 Kereste Kurutmanın Tanımı ve Önemi
6 Kurutmayı Etkileyen Faktörler
7 Doğal Kurutma Yöntemleri
8 Doğal Kurutma Yöntemleri
9 ARA SINAV
10 Teknik Kurutma Yöntemleri
11 Teknik Kurutma Yöntemleri
12 Teknik Kurutma Yöntemleri
13 Kurutma Kusurları
14 Kurutma Fırınlarının Yapısı
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
BURDURLU, E., 1995. Kereste Endüstrisi ve Kurutma. Bizim Büro Basımevi, Ankara, 289 s.Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları