Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
IKMY 231GIDATEKNOLOJİSİ2 + 03. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Besin Maddelerinde Bulunan Su, Lipit, Protein Ve Karbonhidratların Yapılarını Ve Besleyici Fonksiyonlarını Öğretmek
Ders İçeriği Et ve etli ürünler, süt ve sütlü ürünler, yumurta, tatlı maddeler, alkollü içkiler, alkoloidli maddeler, baharat, tuz ve sirke, besin katkı maddeleri, yiyecek ve içeceklerin konulduğu kaplar, besin boyarmaddeleri, besinlerin bozulması, saklama yöntemleri ve gördüğü işlemler, besin zehirlenmeleri, gıda maddeleri tüzüğü.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Besin maddesinde bulunan su,lipitler,proteinler ve karbonhidratlarla ilgili temel kavramları öğrenir
2Bu maddelerin besin açısından önemini öğrenmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 0014             
ÖK 0024             
Ara Toplam8             
Katkı40000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Ödevler7214
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)188
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)5420
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2012-2013 Güz2OSMAN ÇAYLAK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
IKMY 231 GIDATEKNOLOJİSİ 2 + 0 2 Türkçe 2012-2013 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
DTMYO F0003 Dersin Devam Yüzdesi : %
Amaç Besin Maddelerinde Bulunan Su, Lipit, Protein Ve Karbonhidratların Yapılarını Ve Besleyici Fonksiyonlarını Öğretmek
İçerik Et ve etli ürünler, süt ve sütlü ürünler, yumurta, tatlı maddeler, alkollü içkiler, alkoloidli maddeler, baharat, tuz ve sirke, besin katkı maddeleri, yiyecek ve içeceklerin konulduğu kaplar, besin boyarmaddeleri, besinlerin bozulması, saklama yöntemleri ve gördüğü işlemler, besin zehirlenmeleri, gıda maddeleri tüzüğü.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Gıda Teknolojisine Giriş
2 Gıdaların Organizmadaki Fonksiyonları
3 Suyun Özellikleri
4 Doğadaki Su Kaynakları
5 Suyun Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
6 Suların yumuşatılması ve Arıtılması
7 Karbonhidratların Sınıflandırılması
8 Unlu Mamüller
9 Proteinlerin Özellikleri
10 Proteinlerin Organizmadaki Fonksiyonları
11 Yağların Özellikleri ve Sınıflandırılması
12 Yağların Metabolizması
13 Vitaminler
14 Enzimler
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Gıda Kimyası,Prof.Dr.Mustafa TAYAR, Prof.Dr.Recep ÇIBIKTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları