407 HUKUK

GENEL BİLGİLER
Hukuk fakültesi dört yıllık lisans eğitimi ile tamamlanır. Hukuk fakültesindeki eğitim Türk hukuk sistemi ve uluslararası hukuk hakkındaki bilgileri içerir. Hukuk fakültesi mezunları fakültede verilen eğitim ile hukukun tarihçesi, kapsamı ve uygulaması hakkında bilgi sahibi olur. Hukuk Fakültesinde zorunlu dersler yıllık olarak verilmektedir. Seçmeli dersler ise dönemliktir. Her dönem (yarıyıl) için iki seçmeli ders alınması zorunludur. Hukuk lisans eğitimi toplam 240 akts ile tamamlanır. Hukuk fakültesindeki eğitime dair usul ve ilkeler fakülte eğitim yönetmeliği ve yönergesinde düzenlenmektedir.

Amaçlar
Hukuk fakültesi, hukukun üstünlüğü ilkesine inanan bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Hukukçu niteliğine sahip kişiler, insan haklarına saygılı, adalet ve hakkaniyet kavramının bilincinde olan kişilerdir. Hukuk fakültesi müfredatı sosyal bilimlerin ekonomi, sosyoloji ve felsefe alanına ilişkin eğitim vermeyi de amaçlar.


Kabul Koşulları
Merkezi sınavdan gerekli puanı alarak merkezi atama ile yerleştirilmiş olmak.

Mezuniyet Koşulları
Öğrenciler müfredatlarındaki zorunlu ve seçmeli derslerden başarısız not almamak ve Pamukkale Üniversitesi lisans yönetmeliğinde belirtilen akademik ortalama gerekliliğini sağlayarak tamamlamak zorundadırlar.

İstihdam Olanakları
Hukuk fakültesi mezunları avukat, hakim,savcı, noter, akademisyen olarak çalışabilir. Ayrıca finans ve lojistik alanında da uzman olarak çalışabilirler.

Kazanılan Derece
Programın tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar Hukuk alanında Lisans Diploması derecesi alırlar.

Derecenin Seviyesi
LİSANS

Önceki Eğitimlerin Tanınması
Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından Pamukkale Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrencileri için “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır. Ortak zorunlu yabancı dil dersleri muafiyet sınavı, güz yarıyılı başında akademik takvimde belirtilen tarihte yapılır. Bu sınav için mazeret sınav hakkı verilmez. Ortak zorunlu yabancı dil muafiyet sınavına, hazırlık programı bulunmayan fakülte/meslek yüksekokulu/yüksekokul öğrencileri girer. Muafiyet sınavına girecek öğrenciler, akademik takvimde belirtilen süre içerisinde ilgili birime başvurur. Ayrıca; Yabancı dil hazırlık programı bulunan bölümlere ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, akademik yıl başlamadan önce düzey belirleme ve yeterlik sınavına girerler. Öğrenciler bu sınavda aldıkları puana göre başlangıç, orta-alt düzey veya orta düzey gruplarından birine yerleştirilir veya yeterlik puanına sahip olanlar hazırlık eğitiminden muaf tutulur. Bu grupların puan aralıkları Yüksekokul Müdürlüğü tarafından belirlenir. Sınav sonuçları ilgili yerlerde ve Yabancı Diller Yüksekokulunun internet sitesinde duyurulur. Zorunlu hazırlık eğitimine kabul edilen bölüm/programlara kayıt yaptıran öğrencilerden düzey belirleme ve yeterlik sınavına girmeyenler eğitim-öğretime başlangıç düzeyinden başlar.

Dereceye Yönelik Kurallar
Öğrenciler müfredatlarındaki zorunlu ve seçmeli derslerden başarısız not almamak ve Pamukkale Üniversitesi lisans yönetmeliğinde belirtilen akademik ortalama gerekliliğini sağlayarak tamamlamak zorundadırlar.

Üst Derece Programlarına Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.

Çalışma Şekli
Tam Zamanlı

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemi, "Ders Planı-AKTS Kredileri" nde ayrıntılı olarak yer almaktadır.

İletişim (Program Yöneticisi)
İletişim bilgisi bulunamadı.


PROGRAM YETERLİLİKLERİ
1Hukuk Fakültesi mezunu, sosyal bilimler alanında mukayeseli araştırmalar yapma yeteneğine sahip olur.
2Hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, adalet, yargı bağımsızlığı, eşitlik gibi temel ilkeleri özümsemiş, hukukun evrensel ilkelerini benimseyen bir hukukçu olur.
3İnsan haklarına dayalı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk düzeninin benimsenmesi için çalışır.
4Toplumsal, mesleki ve bilimsel etik davranış ilkelerinin bilincindedir.
5Hukuki terimlere ve Türk hukuk mevzuatına hâkim olup hukuk alanındaki yayınları takip etmek suretiyle bilgi sahibidir.
6Hukuki kavramları bilimsel yöntemlerle değerlendirip hukuki uyuşmazlıkları tespit edip çözebilir, tartışmalar yapabilir, olgu ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirebilir.
7Hukuk alanında güncel bilgileri içeren ders kitapları, yargı içtihatları ve diğer bilimsel kaynaklarla desteklenen bilgi ve kavrayışa sahip olup bunları kullanır.
8Güncel konu ve sorunlar hakkında, hukuki, tarihi, iktisadi, sosyal ve kültürel boyutlarıyla birlikte bilgi ve fikir sahibi olup toplumsal gelişmeleri yakından takip edebilir.
9Birey-devlet arasındaki ilişkileri düzenleyen hukuk kurallarına hâkim olup bu kuralları yorumlayabilir.
10Bireylerin ve toplumların haklarının tarihsel gelişimi ve bu süreçte kabul edilen temel metinler hakkında bilgi sahibidir.
11Hukukla ilgili konularda kişi ve kurumlarla karşılıklı bilgi alışverişinde bulunarak konuyla ilgili düşüncelerini ve çözüm önerilerini sunabilecek mesleki yabancı dil bilgisi ile Türkçe yazılı ve sözlü iletişim yeterliğine sahiptir.
12Toplumdaki bireylerin daha yüksek bir hukuk bilincine erişebilmesi için her fırsatta bilgisini paylaşır.
13Yargının önemi, işlevi ve yargı çeşitleri ile yargılamaya hakim olan ilkeler hakkında bilgi sahibidir.
14Hukuki sorunların ve uyuşmazlıkların çözümünde gerekli olan hukuk metodolojisi bilgisine sahiptir
15Yaşam boyu öğrenme, öğrenmeyi öğrenme becerisi ve alanındaki gelişmeleri izleyebilme becerisi kazanır.
16Hukuk alanıyla ilgili olarak disiplinler arası bir bakış açısı kazanıp disiplinler arası çalışmaları yapabilme becerisi elde eder ve alanının gerektirdiği bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
17Hukuk Fakültesi mezunu, adli ve idari yargı alanında hakimlik, savcılık, avukatlık; noterlik gibi faaliyetlerde bulunabilir. Bunlarla birlikte ek şartları da tamamlayarak ülkenin idari teşkilatında kaymakam, vali, emniyet müdürü, mülkiye müfettişi vb. görevlerde bulunabilir.
18Hukuk Fakültesi mezunu, eleştirel bir bakış açısına sahiptir.
19Uluslararası güncel hukuki sorunlar hakkında bilgi sahibi olur.
20Hukuk fakültesi mezunu, bireysel başarının yanında, ders içi etkinlikler, farazi dava çalışmaları, adliye çalışmaları ve diğer mesleki ve akademik ziyaretler ile kolektif çalışma becerisini kazanır.
EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
AdAçıklama
Anlatım Öğretmenin merkezde olduğu yöntemlerin başında gelir. Öğretmenin konuyu aktif olarak anlattığı, öğrencinin ise pasif dinleyici olduğu bir yöntemdir. Bu yöntemle ders; rapor, betimleme ve açıklama şeklinde işlenir. Etkili olması için kısa süreli olmalı, uzun anlatımlardan kaçınılmalıdır. Dersin tamamını anlatımla yürütmek sağlıklı sonuçlara götürmez. Öğrencilerin alternatif beceriler geliştirmelerini desteklemez. İyi bir ön hazırlık yapılmazsa, verimsiz bir çabaya dönüşür.
TartışmaDuruma göre sınıftaki bütün öğrencilerin ya da sınıfın belli bir kısmının katılımını sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntemde, grup üyeleri tartışma konusunu çeşitli görüş noktalarına göre ele alarak tartışırlar ve problem çözme ile ilgili alternatif görüşler ortaya çıkarırlar. Tartışmada esas olan noktalardan biri; grubun birlikte düşünme ve düşüncelerini belli bir mantık örüntüsü içinde ifade etme çabasıdır. Öğrencilerin düşünme, ifade becerileri ve demokratik tutum geliştirmelerine katkı sağlar.
Örnek Olay Örnek olay incelemesi, öğrencilerin gerçek ve sorunlu bir olaya aktif olarak katılarak çözümlemeci bir bakış açısını kullanmalarını gerektiren bir yöntemdir. Sorunlu olay gerçek ya da gerçeğe çok yakın olabilir. Olayı anlatan ve gerekli verileri kapsayan bir doküman üzerinde çalışan öğrenci(ler), olayı öğrenir, verileri çözümler, sorunu değerlendirirler. Birlikte tartışarak olayın nedenine ya da çözümüne ilişkin öneriler geliştirirler. Özellikle sosyal bilimlerde pek çok konuyu, örnek olay biçiminde sınıfa getirmek olanaklıdır. Öğrenciler süreç içinde aktif konumda kalırlar ve üst düzey kazanımlar elde ederler.
Sorun (Problem) ÇözmeBir şüphe veya belirsizlikten doğan herhangi bir duruma sorun adı verilmektedir. Genellikle insan hayatında engelleyici veya rahatsızlık verici bir rolü olan sorunlar bilimsel yöntemin aşamalarıyla ele alınarak çözülürler. (a) Sorun belirlenir. (b) Sorun tanımlanır. (c) Olası çözüm yolları aranır ve hipotez geliştirilir. (d) Çözüm yolu sınanır. (e) Sınama doğru çözüme götürürse hipotez doğrulandığı için genellemeye gidilir. (f) Sınama doğru çözüme götürmezse, geriye dönülerek sınama etkinlikleri gözden geçirilir, seçilen diğer bir hipotez tekrar sınanır.  Bu yöntem kişinin problem çözme, bağımsız çalışma, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme gibi yeteneklerini geliştirilir.
İşbirlikli Öğrenmeİşbirlikli öğrenme, öğrencilerin ortak bir amaç için birlikte çalışmaları esasına dayanan bir öğrenme türüdür. Farklı yetenekte olan çocuklar, heterojen gruplarda bir araya gelip, birlerine yardımcı olarak öğrenirler. İşbirliği kurma sırasında yardım etme ve yardım alma, içinde bulunduğu grup birliğinin farkına varma gibi önemli deneyimler edinilir. Böylece gelecekte iş yaşamında çok önemli bir beceri olan ekip çalışmasına yatkınlık konusunda kazanımlar gerçekleşir.
Soru-CevapKullanılan farklı tipteki sorularla (birleştirici, ayırıcı, değerlendirme, bilgi isteyen, motive edici ve beyin fırtınası) öğrencinin süreç içinde daha aktif bir konuma gelse de, öğretmen merkezli yöntemlerdendir. Amaca hizmet eden ve mümkün olduğunca öğrenciyi düşünceye sevk edecek sorular sorulmalı. Yanlış bile olsa, öğrencilerin düşüncelerini rahat ifade etmeleri ve konuşmaları, hem öğrenmeleri hem de kendilerine güven kazanma açısından büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda derse katılımı düşük olan öğrencileri teşvik etmek için etkilidir. Öğretmen tüm öğrencilerle etkileşim sağlamalıdır.
Kavram HaritalarıKavramların ilişkileri, kapsamları ve temel özelliklerinin şekil, grafik ve sözcüklerle, önerme ve ilkelere dayalı olarak ifade edildiği bir ilişki ağını ifade eder. Görsel yolla öğrenmeye olanak sağlar. Şu aşamalar izlenir: (1) Öğretilecek konuyla ilgili kavramlar listelenir. (2) Öğretilecek konunun adı en başa yazılır. (3) Kavramlar arasındaki ilişkiler ve genellemeler maddeler halinde yazılır. (4) Kavramlar kutucuk içine alınır. (5) Kavramlar en genel kavramdan özel kavramlara doğru veya kapsam, özellik ve ilişkilerine göre derecelenir. Derecelendikten sonra kutucuklar içine alınır. (6) İlişkiler, oklar ve ifadelerle yönlendirilir.
İşbirlikli öğrenmeİşbirlikli öğrenme, öğrencilerin ortak bir amaç için birlikte çalışmaları esasına dayanan bir öğrenme türüdür. Farklı yetenekte olan çocuklar, heterojen gruplarda bir araya gelip, birlerine yardımcı olarak öğrenirler. İşbirliği kurma sırasında yardım etme ve yardım alma, içinde bulunduğu grup birliğinin farkına varma gibi önemli deneyimler edinilir. Böylece gelecekte iş yaşamında çok önemli bir beceri olan ekip çalışmasına yatkınlık konusunda kazanımlar gerçekleşir.
MünazaraMünazara, bir konu üzerinde, belli kural ve yöntemlere uyularak yapılan tartışma türüdür. Münazara, ikişerli veya üçerli iki grup öğrencinin bir fikrin, eylemin veya önerinin taraf ve karşı noktalarını ortaya koymasıdır. Amaç bir konudaki birbirine zıt fikirleri tartışmaktır. Gruplardan birisi işlenecek konuya olumlu, diğeri ise olumsuz yönden savunmalıdır. Münazarada etkili savunmanın önemli olması gibi, belli zaman içinde konuşmak da önemlidir. Bu nedenle konuşmacılara eşit zaman dilimleri verilmelidir. Bu zaman, genellikle 5-15 dakikadır. Öğretmen münazarayı değerlendirmek için sınıfa rehberlik eder.

PROGRAM YETERLİLİKLERİ - TYYÇ İlişkisi
TYYÇ KATEGORITYYÇ ALT KATEGORITYYÇPROGRAM ÇIKTILARI
BİLGİKuramsal Olgusal 01
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 01
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 02
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 03
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 03
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 04
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 05
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 03
    

PROGRAM YETERLİLİKLERİ - TEMEL ALAN İlişkisi (Akademik)
TAY KATEGORITAY ALT KATEGORITAYPROGRAM ÇIKTILARI
BİLGİKuramsal Olgusal 01
BİLGİKuramsal Olgusal 02
BİLGİKuramsal Olgusal 03
BİLGİKuramsal Olgusal 04
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 01
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 02
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 03
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 03
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 04
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 03
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 04
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 03
    

PROGRAM YETERLİLİKLERİ - TEMEL ALAN İlişkisi (Mesleki)
Program yeterlilikleri veya düzey yeterlilikleri girilmemiş veya YÖK tarafından programa ait yeterlilik tanımı verilmemiş olabilir.

DERS PLANI - AKTS KREDİLERİ
Yıl :
1 . Yıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
HUK 101 ROMA HUKUKU 3+0 6 Zorunlu
HUK 102 MEDENİ HUKUK 4+0 8 Zorunlu
HUK 103 HUKUK BAŞLANGICI 2+0 4 Zorunlu
HUK 104 İKTİSAT 2+0 4 Zorunlu
HUK 105 KAMU MALİYESİ 3+0 4 Zorunlu
HUK 106 ANAYASA HUKUKU 4+0 6 Zorunlu
TKD 102 TÜRK DİLİ - II 2+0 2 Zorunlu
ATI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2+0 2 Zorunlu
TKD 101 TÜRK DİLİ - I 2+0 2 Zorunlu
ATI 102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - II 2+0 2 Zorunlu
- 1. Yarıyıl (Güz) Seçmeli Dersler 2+0 4 Seçmeli
- 1. Yarıyıl (Güz) Seçmeli Dersler 2+0 4 Seçmeli
- 2. Yarıyıl (Bahar) Seçmeli Dersler 2+0 4 Seçmeli
- 2. Yarıyıl (Bahar) Seçmeli Dersler 2+0 4 Seçmeli
- Yabancı Dil-1 2+0 2 Seçmeli
- Yabancı Dil-2 2+0 2 Seçmeli
  Toplam 60  
1. Yıl Seçmeli Grupları : 1. Yarıyıl (Güz) Seçmeli Dersler
1. Yıl Seçmeli Grupları : 2. Yarıyıl (Bahar) Seçmeli Dersler
1. Yıl Seçmeli Grupları : Yabancı Dil-1
1. Yıl Seçmeli Grupları : Yabancı Dil-2

2 . Yıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
HUK 201 TÜRK HUKUK TARİHİ 3+0 3 Zorunlu
HUK 202 VERGİ HUKUKU 3+0 5 Zorunlu
HUK 203 CEZA GENEL HUKUKU 4+0 8 Zorunlu
HUK 204 BORÇLAR GENEL HUKUKU 4+0 8 Zorunlu
HUK 205 İDARE HUKUKU 4+0 8 Zorunlu
HUK 206 DEVLETLER GENEL HUKUKU 2+0 5 Zorunlu
KRY 401 KARİYER PLANLAMA 2+0 2 Zorunlu
HUK 229 İNSAN HAKLARI HUKUKU 3+0 5 Zorunlu
- 3. Yarıyıl (Güz) Seçmeli 2+0 4 Seçmeli
- 3. Yarıyıl (Güz) Seçmeli 2+0 4 Seçmeli
- 4. Yarıyıl (Bahar) Seçmeli 2+0 4 Seçmeli
- 4. Yarıyıl (Bahar) Seçmeli 2+0 4 Seçmeli
- İsteğe Bağlı Formasyon - I 3+0 Seçmeli
- İsteğe Bağlı Formasyon - II 3+0 Seçmeli
  Toplam 60  
2. Yıl Seçmeli Grupları : 3. Yarıyıl (Güz) Seçmeli
2. Yıl Seçmeli Grupları : 4. Yarıyıl (Bahar) Seçmeli
2. Yıl Seçmeli Grupları : İsteğe Bağlı Formasyon - I
2. Yıl Seçmeli Grupları : İsteğe Bağlı Formasyon - II

3 . Yıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
HUK 301 CEZA ÖZEL HUKUKU 3+0 6 Zorunlu
HUK 302 HUKUK FELSEFESİ VE SOSYOLOJİSİ 3+0 4 Zorunlu
HUK 305 EŞYA HUKUKU 4+0 6 Zorunlu
HUK 306 BORÇLAR ÖZEL HUKUKU 3+0 6 Zorunlu
HUK 307 GENEL KAMU HUKUKU 2+0 6 Zorunlu
HUK 309 MEDENÎ USÛL HUKUKU 3+0 6 Zorunlu
HUK 325 TİCARİ İŞLETME VE ŞİRKETLER HUKUKU 3+0 6 Zorunlu
HUK 327 İDARİ YARGILAMA HUKUKU 2+0 4 Zorunlu
- 5. Yarıyıl (Güz) Seçmeli 2+0 4 Seçmeli
- 5. Yarıyıl (Güz) Seçmeli 2+0 4 Seçmeli
- 6. Yarıyıl (Bahar) Seçmeli 2+0 4 Seçmeli
- 6. Yarıyıl (Bahar) Seçmeli 2+0 4 Seçmeli
- İsteğe Bağlı Formasyon - III 3+0 Seçmeli
- İsteğe Bağlı Formasyon - IV 2+0 Seçmeli
- İsteğe Bağlı Formasyon - IV 2+0 Seçmeli
  Toplam 60  
3. Yıl Seçmeli Grupları : 5. Yarıyıl (Güz) Seçmeli
3. Yıl Seçmeli Grupları : 6. Yarıyıl (Bahar) Seçmeli
3. Yıl Seçmeli Grupları : İsteğe Bağlı Formasyon - III
3. Yıl Seçmeli Grupları : İsteğe Bağlı Formasyon - IV

4 . Yıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
HUK 401 İCRA İFLAS HUKUKU 4+0 6 Zorunlu
HUK 402 DENİZ TİCARETİ - SİGORTA HUKUKU 3+0 8 Zorunlu
HUK 403 KIYMETLİ EVRAK HUKUKU 2+0 4 Zorunlu
HUK 404 MİRAS HUKUKU 2+0 6 Zorunlu
HUK 405 İŞ HUKUKU 2+0 4 Zorunlu
HUK 406 CEZA MUHAKEMESİ HUKUKU 3+0 6 Zorunlu
HUK 407 DEVLETLER ÖZEL HUKUKU 3+0 6 Zorunlu
HUK 408 SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU 2+0 4 Zorunlu
- 7. Yarıyıl (Güz) Seçmeli 2+0 4 Seçmeli
- 7. Yarıyıl (Güz) Seçmeli 2+0 4 Seçmeli
- 8. Yarıyıl (Bahar) Seçmeli 2+0 4 Seçmeli
- 8. Yarıyıl (Bahar) Seçmeli 2+0 4 Seçmeli
- İsteğe Bağlı Formasyon - V 3+0 Seçmeli
- İsteğe Bağlı Formasyon - VI 1+8 Seçmeli
  Toplam 60  
4. Yıl Seçmeli Grupları : 7. Yarıyıl (Güz) Seçmeli
4. Yıl Seçmeli Grupları : 8. Yarıyıl (Bahar) Seçmeli
4. Yıl Seçmeli Grupları : İsteğe Bağlı Formasyon - V
4. Yıl Seçmeli Grupları : İsteğe Bağlı Formasyon - VI


DERS ÖK - PY İLİŞKİLERİ
Yıl :
Sayısal Sözel İlişki Varlığı
Zorunlu Dersler
Ders AdıZ/SPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20
ANAYASA HUKUKUZ*** **   *       *  
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - IZ                    
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - IIZ                    
BORÇLAR GENEL HUKUKUZ ******        * * 
BORÇLAR ÖZEL HUKUKUZ  ***** ******      
CEZA GENEL HUKUKUZ *  ***  *   **   
CEZA MUHAKEMESİ HUKUKUZ *********          
CEZA ÖZEL HUKUKUZ*********           
DENİZ TİCARETİ - SİGORTA HUKUKUZ  ********** *      
DEVLETLER GENEL HUKUKUZ          *  * *  * 
DEVLETLER ÖZEL HUKUKUZ        **       *  
EŞYA HUKUKUZ ******     **      
GENEL KAMU HUKUKUZ**     * *       *  
HUKUK BAŞLANGICIZ***********         
HUKUK FELSEFESİ VE SOSYOLOJİSİZ     ******         
İCRA İFLAS HUKUKUZ   *********        
İDARE HUKUKUZ * ** **   *   ***  
İDARİ YARGILAMA HUKUKUZ                    
İKTİSATZ*             *     
İNSAN HAKLARI HUKUKUZ                    
İŞ HUKUKUZ  ****** * ****     
KAMU MALİYESİZ*  *   ** *   ** * *
KARİYER PLANLAMAZ                    
KIYMETLİ EVRAK HUKUKUZ    ******          
MEDENİ HUKUKZ*******     **      
MEDENÎ USÛL HUKUKUZ                    
MİRAS HUKUKUZ    **********      
ROMA HUKUKUZ * *******   *      
SOSYAL GÜVENLİK HUKUKUZ   ****      *      
TİCARİ İŞLETME VE ŞİRKETLER HUKUKUZ                    
TÜRK DİLİ - IZ                    
TÜRK DİLİ - IIZ                    
TÜRK HUKUK TARİHİZ    ** ***          
VERGİ HUKUKUZ      **    **  *  
Seçmeli dersleri eklemek için tıklayınız...
Seçmeli Dersler
Ders AdıZ/SPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17PY 18PY 19PY 20
ADLİ TIPS                    
AİLE HUKUKUNUN GÜNCEL SORUNLARIS    ****            
AKADEMİK TÜRKÇES                    
ALMANCA - IS                    
ALMANCA - IIS                    
ANAYASA YARGISIS *  *       **      
AVUKATLIK HUKUKUS                    
BASIN VE DENİZ İŞ HUKUKUS    ***             
BİLİŞİM HUKUKU S*   ***        *    
BOŞANMA HUKUKUS                    
ÇEVRE HUKUKU S                    
DERNEKLER HUKUKUS    *         *     
DİPLOMASİ HUKUKUS                    
EĞİTİM PSİKOLOJİSİS                    
EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMES                    
EĞİTİME GİRİŞS                    
ENGELLİ HUKUKUS                    
EVLİLİK BİRLİĞİNDE MAL REJİMLERİS    ****            
FİNANSAL OKURYAZARLIKS    *  *         *  
FRANSIZCA - IS                    
FRANSIZCA - IIS                    
GENEL MUHASEBES*              *    
HUKUK DİLİ VE ADLİ YAZIŞMALARS                    
HUKUK METODOLOJİSİS**********   *      
HUKUK VE EDEBİYATS                    
HUKUK VE EKONOMİS*        *       *  
HUKUKİ ARGÜMANTASYON VE ADLİ RETORİK S                    
HUKUKTA TEMEL İLETİŞİMS                    
İKTİSADİ DÜŞÜNCELER TARİHİNE GİRİŞS*      *         *  
İLERİ ALMANCA IS             **   * 
İLERİ ALMANCA IIS    * *       *     
İLERİ FRANSIZCA IS             **   * 
İLERİ FRANSIZCA IIS    * *       *     
İLERİ İNGİLİZCE IS             **   * 
İLERİ İNGİLİZCE IIS    * *       *     
İNGİLİZCE - IS                    
İNGİLİZCE - IIS                    
İSLAM HUKUKU IS                    
İSLAM HUKUKU IIS                    
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU UYGULAMALARI S    ***             
İŞLETME EKONOMİSİS    *  *         *  
KAMU YÖNETİMİNE GİRİŞS**      *       *   
KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HUKUKUS                    
KRİMİNOLOJİS                    
MARKA HUKUKUS                    
MESLEKİ YABANCI DİL I S    ******        * 
ORMAN HUKUKUS                    
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİS                    
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİS                    
ÖĞRETMENLİK UYGULAMASIS                    
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİS                    
PARLAMENTO HUKUKUS                    
REHBERLİK VE ÖZEL EĞİTİMS                    
ROMA TARİHİNE GİRİŞS**  *    *          
SAĞLIK HUKUKUS    ****            
SAĞLIK VE TIP BİLİMLERİ HUKUKUS                    
SERMAYE PİYASASI HUKUKUS    ***             
SINIF YÖNETİMİS                    
SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ IS***     *       *   
SİYASET BİLİMİNE GİRİŞ IIS***     **          
SOSYAL GÜVENLİK UYGULAMALARIS    ***             
SOSYAL MEDYA HUKUKUS                    
SPOR HUKUKUS    ***             
SUÇ VE SİNEMAS                    
TEBLİGAT HUKUKUS                    
TOPLUM BİLİMİS***    *            
TÜKETİCİ HUKUKUS                    
TÜRKİYE'DE VERGİ SİSTEMİS    ***             
ULUSLARARASI DENİZ KAMU HUKUKUS                    
UYGULAMALI İŞ HUKUKUS    ***             
VERGİ CEZA USUL HUKUKUS    ****            
VERGİ YARGILAMA HUKUKUS    ***     **      
YAPAY ZEKA VE İLERİ İNTERNET TEKNOLOJİLERİ HUKUKUS                    
YARGI ÖRGÜTÜS **     *   *      *
T+U : Teorik + Pratik
Z: Zorunlu
S: Seçmeli
PY: Program Yeterlilikleri
EÇ [5]: En Çok
Ç [4]: Çok
O [3]: Orta
A [2]: Az
ÇA [1]: Çok Az
BoŞ [0]: Yok
TAY : Temel Alan Yeterliliği
TYYÇ : Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi