Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
TIP 231BESLENME İLKELERİ1 + 03. Yarıyıl1

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı sağlıklı ve hasta bireyler için dengeli beslenme ilkelerini öğrenmek
Ders İçeriği sağlıklı ve hasta bireyler için dengeli beslenme ilkeleri
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1sağlıklı ve hastalar için dengeli beslenme ilkelerini bilir ve tanımlar

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07
ÖK 001   333 
Ara Toplam   333 
Katkı0003330

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)166
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)166
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






26

1
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2020-2021 Güz1NURTEN ÇEKAL


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
TIP 231 BESLENME İLKELERİ 1 + 0 1 Türkçe 2020-2021 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. NURTEN ÇEKAL ncekal@pau.edu.tr ÖİDB B0009 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç sağlıklı ve hasta bireyler için dengeli beslenme ilkelerini öğrenmek
İçerik sağlıklı ve hasta bireyler için dengeli beslenme ilkeleri
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Beslenme, sağlık, eğitim, beslenme sorunlarının temel nedenleri, beslenme ile ilgili temel kavramlar.
2 Beslenme, sağlık, eğitim, beslenme sorunlarının temel nedenleri, beslenme ile ilgili temel kavramlar.
3 Besin öğelerinin sınıflandırılması
4 Karbonhidratlar
5 Karbonhidratlar
6 Proteins
7 Proteins
8 Lipitler
9 Lipitler
10 Su ve Enerji
11 Vitaminler
12 Mineraller
13 Mineraller
14 Besin Grupları
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
beslenme prof.dr.ayşe baysalTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları