747 ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA

GENEL BİLGİLER
Özel Güvenlik ve Koruma programı, 2014-2015 öğretim yılında Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nda Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümüne bağlı olarak eğitime başlamıştır. Alanında uzman 4 öğretim görevlisi bölümümüzde görev yapmaktadır. Bu programdan mezun olanlar, Özel Güvenlik ve Koruma ön lisans derecesine sahip, “Özel Güvenlik Görevlisi” unvanını alırlar. Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen dikey geçiş sınavından yeterli not almaları koşuluyla ilgili alanlarda lisans programlarına başvurabilirler.

Amaçlar
Özel Güvenlik ve Koruma Programının amacı, öğrencilerin mesleğin temel becerilerine sahip ve mevzuata hakim olacak şekilde uygulama odaklı bir eğitim gerçekleştirerek, özel güvenlik sektörüne yönelik kalifiye özel güvenlik görevlisi yetiştirmektir.


Kabul Koşulları
Kabul ve kayıt koşulları; Lise ve dengi okul diplomasına sahip adaylar, YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından yerleştirilir. Aşağıda kanuni dayanakları verildiği gibi öğrenci, kayıt esnasında tam teşekküllü bir hastaneden fiziksel ve ruhsal hastalığının olmadığını gösterir heyet raporunu ve adli sicil belgesini ibraz etmelidir.Bu programa kayıt yaptırabilmek için "5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun"un 10. maddesi d, e, f, bentleri ile "5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik"in 18. maddesinde belirtilen şartlara sahip olmak gerekmektedir. Kayıt için 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10. maddesinin f bendi gereğince " Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak" ve "5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 18. maddesinde belirtilen " Özel güvenlik görevlisi çalışma izni verilebilmesi için, Kanunun 10 uncu maddesinde sayılan şartların yanı sıra aşağıda belirtilen hususları kapsayacak şekilde, bir hastaneden veya yeterli bir sağlık kuruluşundan alınan "özel güvenlik görevlisi olur" ibareli sağlık raporu istenir.a) Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak.b) Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak.c) Göz: Körlük veya gece körlüğü olmamak.d) Kulak Burun Boğaz (KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasına engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak."5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun"un 10. maddesi d bendi gereği 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile; 1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak. 2) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahkûm olmamak. 3) Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak.

Mezuniyet Koşulları
Öğrenciler, programda bulunan tüm zorunlu dersleri almak ve geçmek zorundadır. Zorunlu derslerin yanında seçimlik dersler de alabilirler. Özel güvenlik alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü ve zorunlu stajlarını başarıyla tamamlamaları ve genel ağırlıklı not ortalamalarının 4.00 üzerinden en az 2.25 olması gerekir.

İstihdam Olanakları
Özel Güvenlik ve Koruma Programı’ ndan mezun olan öğrenciler, Denizli ili başta olmak üzere bölgedeki ve tüm Türkiye’deki diğer yerleşim yerlerinde faaliyet gösteren özel güvenlik firmaları ve özel kurumların güvenlik bölümlerinde istihdam edilebilmektedir. Ayrıca KPSS sınavından yeterli puanı almak şartıyla kamu kurumlarında devlet memuru sıfatıyla da istihdam edilmektedir.Aynı zamanda KPSS-B ile yapılan memur alımlarında, “güvenlik memuru kadrosu” tercihlerinde ön lisans mezunu şartı arandığından bu kurumların kapısı program mezunlarına açık bulunmaktadır. Bu programdan mezun olacak öğrenciler bölgedeki resmi veya özel kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi, lisans eğitimini tamamlamak kaydıyla kendi işyerlerini işletebilmekte ve buralarda yöneticilik yapabilmektedirler.

Kazanılan Derece
Programın tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar Özel Güvenlik ve Koruma alanında Önlisans Diploması derecesi alırlar.

Derecenin Seviyesi
ÖNLİSANS

Önceki Eğitimlerin Tanınması
Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından Pamukkale Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrencileri için “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır.Ortak zorunlu yabancı dil dersleri muafiyet sınavı, güz yarıyılı başında akademik takvimde belirtilen tarihte yapılır. Bu sınav için mazeret sınav hakkı verilmez. Ortak zorunlu yabancı dil muafiyet sınavına, hazırlık programı bulunmayan fakülte-meslek yüksekokulu-yüksekokul öğrencileri girer. Muafiyet sınavına girecek öğrenciler, akademik takvimde belirtilen süre içerisinde ilgili birime başvurur. Ayrıca, Yabancı dil hazırlık programı bulunan bölümlere ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, akademik yıl başlamadan önce düzey belirleme ve yeterlik sınavına girerler. Öğrenciler bu sınavda aldıkları puana göre başlangıç, orta-alt düzey veya orta düzey gruplarından birine yerleştirilir veya yeterlik puanına sahip olanlar hazırlık eğitiminden muaf tutulur. Bu grupların puan aralıkları Yüksekokul Müdürlüğü tarafından belirlenir. Sınav sonuçları ilgili yerlerde ve Yabancı Diller Yüksekokulunun internet sitesinde duyurulur. Zorunlu hazırlık eğitimine kabul edilen bölüm/programlara kayıt yaptıran öğrencilerden düzey belirleme ve yeterlik sınavına girmeyenler eğitim-öğretime başlangıç düzeyinden başlar.

Dereceye Yönelik Kurallar
Öğrenciler, programda bulunan tüm zorunlu dersleri almak ve geçmek zorundadır. Zorunlu derslerin yanında seçimlik dersler de alabilirler. Özel güvenlik alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü ve zorunlu stajlarını başarıyla tamamlamaları ve genel ağırlıklı not ortalamalarının 4.00 üzerinden en az 2.25 olması gerekir.

Üst Derece Programlarına Geçiş
Mezunların sınavsız olarak Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi 3ncü sınıfına geçiş yapma hakları vardır. Ek olarak DGS sınavında başarılı oldukları takdirde de örgün öğretimde ilgili lisans programına devam etme imkanları bulunmaktadır. Programdan mezun olan öğrencilerimiz ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde; üniversitelerimizin lisans eğitimi veren acil yardım ve afet yönetimi bölümü ile sosyal hizmet bölümüne dikey geçiş yapabilme ve lisans mezunu olabilme hakkına sahiptirler.

Çalışma Şekli
Tam Zamanlı

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemi, "Ders Planı-AKTS Kredileri" nde ayrıntılı olarak yer almaktadır.

İletişim (Program Yöneticisi)
GöreviAdı SoyadıTelFaksE-Posta
BÖLÜM BAŞKANIÖğr. Gör. AYLİN ARIK  aarik@pau.edu.tr


PROGRAM YETERLİLİKLERİ
1Özel güvenlik alanındaki teorik bilgileri çalışma hayatında kullanabilme becerisini geliştirme
2Ekip halinde çalışma becerisini geliştirme
3Özel güvenlik uygulamalarında karşılaşılan sorunları tanımlama ve analiz etme ve çözüm önerileri getirebilme becerisini geliştirme
4Meslek etik ilkelerine uygun davranma bilincini geliştirme
5Yaşam boyu öğrenme bilincini ve fiziksel gelişimi geliştirme
6Özel güvenlik ile ilgili güncel gelişmeler ve sorunlar hakkında bilgi sahibi olma becerisini geliştirme
7Özel güvenlik alanında mesleki yasal mevzuatı kavrayabilme
8İş yaşamında etkin iletişim kurma becerisine sahip olma
9Bilgi ve iletişim teknolojisi araçları ile diğer mesleki araçları ve teknikleri kullanabilme becerisine sahip olma
10Özel güvenlik ile ilgili süreçleri yönetme becerisi
11Girişimcilik becerisine sahip olma
12Özel güvenlik hakkında yabancı dil bilgi ve becerisine sahip olma
EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
AdAçıklama
Anlatım Öğretmenin merkezde olduğu yöntemlerin başında gelir. Öğretmenin konuyu aktif olarak anlattığı, öğrencinin ise pasif dinleyici olduğu bir yöntemdir. Bu yöntemle ders; rapor, betimleme ve açıklama şeklinde işlenir. Etkili olması için kısa süreli olmalı, uzun anlatımlardan kaçınılmalıdır. Dersin tamamını anlatımla yürütmek sağlıklı sonuçlara götürmez. Öğrencilerin alternatif beceriler geliştirmelerini desteklemez. İyi bir ön hazırlık yapılmazsa, verimsiz bir çabaya dönüşür.
TartışmaDuruma göre sınıftaki bütün öğrencilerin ya da sınıfın belli bir kısmının katılımını sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntemde, grup üyeleri tartışma konusunu çeşitli görüş noktalarına göre ele alarak tartışırlar ve problem çözme ile ilgili alternatif görüşler ortaya çıkarırlar. Tartışmada esas olan noktalardan biri; grubun birlikte düşünme ve düşüncelerini belli bir mantık örüntüsü içinde ifade etme çabasıdır. Öğrencilerin düşünme, ifade becerileri ve demokratik tutum geliştirmelerine katkı sağlar.
Gösterip YaptırmaBu yöntemde, öğretmen; deney, gösteri gibi bir etkinliği sınıf önünde yaparak gösterir ve sonrasında öğrencilerin yapmalarını sağlar. Öğrenciler sadece bakarak ve izleyerek değil, aynı zamanda yaparak ve deneyerek öğrenmeye çalışırlar. Bu yöntem genellikle beceri öğretiminde uygulanır. Kalabalık sınıflarda uygulanması zordur.
Sorun (Problem) ÇözmeBir şüphe veya belirsizlikten doğan herhangi bir duruma sorun adı verilmektedir. Genellikle insan hayatında engelleyici veya rahatsızlık verici bir rolü olan sorunlar bilimsel yöntemin aşamalarıyla ele alınarak çözülürler. (a) Sorun belirlenir. (b) Sorun tanımlanır. (c) Olası çözüm yolları aranır ve hipotez geliştirilir. (d) Çözüm yolu sınanır. (e) Sınama doğru çözüme götürürse hipotez doğrulandığı için genellemeye gidilir. (f) Sınama doğru çözüme götürmezse, geriye dönülerek sınama etkinlikleri gözden geçirilir, seçilen diğer bir hipotez tekrar sınanır.  Bu yöntem kişinin problem çözme, bağımsız çalışma, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme gibi yeteneklerini geliştirilir.
İşbirlikli öğrenmeİşbirlikli öğrenme, öğrencilerin ortak bir amaç için birlikte çalışmaları esasına dayanan bir öğrenme türüdür. Farklı yetenekte olan çocuklar, heterojen gruplarda bir araya gelip, birlerine yardımcı olarak öğrenirler. İşbirliği kurma sırasında yardım etme ve yardım alma, içinde bulunduğu grup birliğinin farkına varma gibi önemli deneyimler edinilir. Böylece gelecekte iş yaşamında çok önemli bir beceri olan ekip çalışmasına yatkınlık konusunda kazanımlar gerçekleşir.
DramaÖğrencilerin bir beceri ya da durumu sınıfın önünde canlandırarak öğrendikleri bir yöntemdir. Yaşayarak bilgi edinmenin yanı sıra, sözel ifade gücünün gelişmesi ve toplumsallaşmanın sağlanmasında da önemli yararı bulunmaktadır. Yaratıcı, üretken, yaratıcı kararlar alabilen, değişik olmaktan ve değişiklik yapmaktan korkmayan, dilini iyi kullanan, eleştirel düşünen bireyler yetiştirmeye olanak sağlar.
GeziÖğrenmeyi sınıf dışına taşıyan bir yöntemdir. Öğrencileri fabrika, müze, kütüphane, çeşitli devlet kurumları, dağ, orman, göl, park, bahçe gibi yerlere götürerek oralarda doğrudan gözlem yaptırılarak bilgi edinmeyi sağlayan bir yöntemdir.
Beyin FırtınasıBeyin fırtınası, değerlendirme ya da sınırlama olmaksızın bir sorunun çözümüne ilişkin mümkün olduğunca çok çözüm yollarını elde etmek için düzenlenmiş olan bir grup çalışması sürecidir. Beyin fırtınasının amacı, öğrencilerin fikir üretmelerini sağlamak ve onların kendilerini ifade etmesini kolaylaştırmaktır. Bu teknik, üst düzey tartışma tekniği olarak kullanılır. Fırtına dönemi ve değerlendirme dönemi vardır. Başarılı bir beyin fırtınasında; değerlendirmenin sonraya bırakılması, serbest ve neşeli bir ortam yaratılması, olabildiğince çok miktarda fikir üretilmesinin sağlanması, önerilen fikirlerin gruplanması ve geliştirilmesi çok önemlidir.

PROGRAM YETERLİLİKLERİ - TYYÇ İlişkisi
TYYÇ KATEGORITYYÇ ALT KATEGORITYYÇPROGRAM ÇIKTILARI
BİLGİKuramsal Olgusal 01
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 01
BECERİLERBilişsel-Uygulamalı 02
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERAlana Özgü Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERBağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği 03
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 01
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 02
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 03
YETKİNLİKLERİletişim ve Sosyal Yetkinlik 04
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 01
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 02
YETKİNLİKLERÖğrenme Yetkinliği 03
    

PROGRAM YETERLİLİKLERİ - TEMEL ALAN İlişkisi (Akademik)
PProgram yeterlilikleri veya düzey yeterlilikleri girilmemiş veya YÖK tarafından programa ait yeterlilik tanımı verilmemiş olabilir.

PROGRAM YETERLİLİKLERİ - TEMEL ALAN İlişkisi (Mesleki)
Program yeterlilikleri veya düzey yeterlilikleri girilmemiş veya YÖK tarafından programa ait yeterlilik tanımı verilmemiş olabilir.

DERS PLANI - AKTS KREDİLERİ
Yıl :
1. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
TKD 101 TÜRK DİLİ - I 2+0 2 Zorunlu
ING 125 İNGİLİZCE - I 2+0 2 Zorunlu
ATI 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - I 2+0 2 Zorunlu
OGK 119 GÜVENLİK SİSTEM VE CİHAZLARI 2+1 4 Zorunlu
PLM 108 DAVRANIŞ BİLİMLERİ 2+0 4 Zorunlu
BYA 109 TEMEL HUKUK 2+0 3 Zorunlu
OGK 121 ÖZEL GÜVENLİK HUKUKU VE GENEL KOLLUKLA İLİŞKİLER - I 2+0 4 Zorunlu
- Seçmeli-1 3+0 3 Seçmeli
- Seçmeli-1 3+0 3 Seçmeli
- Seçmeli-1 3+0 3 Seçmeli
  Toplam 30  
1. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Seçmeli-1

2. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
TKD 102 TÜRK DİLİ - II 2+0 2 Zorunlu
ING 126 İNGİLİZCE - II 2+0 2 Zorunlu
ATI 102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - II 2+0 2 Zorunlu
OGK 110 ÖZEL GÜVENLİK HUKUKU VE GENEL KOLLUKLA İLİŞKİLER - II 3+0 4 Zorunlu
OGK 223 KALABALIK YÖNETİMİ 3+0 4 Zorunlu
OGK 225 HAVA VE DENİZ LİMANLARI GÜVENLİĞİ 3+0 4 Zorunlu
KRY 201 KARİYER PLANLAMA 2+0 3 Zorunlu
- Seçmeli-2 3+0 3 Seçmeli
- Seçmeli-2 3+0 3 Seçmeli
- Seçmeli-2 3+0 3 Seçmeli
  Toplam 30  
2. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Seçmeli-2

3. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
OGK 229 YANGIN GÜVENLİĞİ VE TABİİ AFETLERE MÜDAHALE 3+0 3 Zorunlu
MLY 208 İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU 3+0 3 Zorunlu
OGK 116 YAKIN SAVUNMA -II 2+1 3 Zorunlu
OGK 216 TERÖR VE TERÖRİZM 3+0 3 Zorunlu
OGK 238 UYUŞTURUCU MADDELER VE KAÇAKÇILIK 3+0 3 Zorunlu
OGK 230 RİSK ANALİZİ VE GÜVENLİK PROJELENDİRME 3+0 3 Zorunlu
SBKY 207 ANAYASA HUKUKU 3+0 3 Zorunlu
- Alan Dışı Seçmeli 3 3+1 3 Seçmeli
- Seçmeli 3 2+0 3 Seçmeli
- Seçmeli 3 2+0 3 Seçmeli
  Toplam 30  
3. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Alan Dışı Seçmeli 3
3. Yarıyıl Seçmeli Grupları : Seçmeli 3

4. Yarıyıl Ders Planı
Ders KodDers AdT+U SaatKredi(AKTS)Ders Tür
ISME 200 İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM 5+35 30 Zorunlu
  Toplam 30  


DERS ÖK - PY İLİŞKİLERİ
Yıl : Zorunlu Dersler
Ders AdıZ/SPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ANAYASA HUKUKUZ            
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - IZ            
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ - IIZ            
DAVRANIŞ BİLİMLERİZ *  *  *    
GÜVENLİK SİSTEM VE CİHAZLARIZ **      *  
HAVA VE DENİZ LİMANLARI GÜVENLİĞİZ* *  *   *  
İNGİLİZCE - IZ            
İNGİLİZCE - IIZ            
İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKUZ*** **** *  
İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİMZ            
KALABALIK YÖNETİMİZ ***   ***  
KARİYER PLANLAMAZ            
ÖZEL GÜVENLİK HUKUKU VE GENEL KOLLUKLA İLİŞKİLER - IZ******   *  
ÖZEL GÜVENLİK HUKUKU VE GENEL KOLLUKLA İLİŞKİLER - IIZ******   *  
RİSK ANALİZİ VE GÜVENLİK PROJELENDİRMEZ *   **  *  
TEMEL HUKUKZ* *  **  *  
TERÖR VE TERÖRİZMZ******   *  
TÜRK DİLİ - IZ            
TÜRK DİLİ - IIZ            
UYUŞTURUCU MADDELER VE KAÇAKÇILIKZ* * **   *  
YAKIN SAVUNMA -IIZ************
YANGIN GÜVENLİĞİ VE TABİİ AFETLERE MÜDAHALEZ************
Seçmeli dersleri eklemek için tıklayınız...
Seçmeli Dersler
Ders AdıZ/SPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ACİL DURUM PROSEDÜRLERİS* ******    
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR KÜLTÜRÜS            
BESLENMES* * ***     
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİS  ***  *****
CEZA HUKUKUS*  *****    
ÇEVRE KORUMAS            
DOĞA TARİHİS            
FITNESS - I ESNEKLİK VE KUVVET GELİŞİMİS            
FITNESS - II - DAYANIKLILIK GELİŞİMİS            
GENEL MATEMATİKS            
GİRİŞİMCİLİKS            
GÜVENLİĞİN SOSYAL TEMELLERİS***********
GÜVENLİK HİZMETLERİ MEVZUATIS***  **  *  
GÜVENLİK TEDBİRLERİS********    
GÜZEL KONUŞMA VE DİKSİYONS            
HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİMS *     **** 
İLERİ OFİS UYGULAMALARIS            
İLK YARDIM VE SAĞLIKS*****       
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİS            
KİŞİ KORUMAS************
KRİMİNOLOJİ S* **********
MEDYA OKUR YAZARLIĞIS            
MESLEKİ İNGİLİZCES            
MÜLKİYET TARİHİ S*   *  *  * 
OLAYLARA MÜDAHALE ESASLARIS*** ******* 
ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİNDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİS* *  **  *  
SİLAH BİLGİSİ VE ATIŞS*** * *     
SOSYAL SORUMLULUK VE ETİKS            
SUÇ ÖNLEME MODELLERİS* * ***  *  
SUÇ SOSYOLOJİSİS*** ******* 
SUÇ VE SUÇLU PSİKOLOJİSİS*********** 
TOPLUM PSİKOLOJİSİS************
TÜRKİYE'NİN TOPLUMSAL YAPISIS*********** 
VÜCUT EGZERSİZLERİS * **       
YAKIN SAVUNMA –IS**  *  *    
YURTTAŞLIK VE İNSAN HAKLARIS************
T+U : Teorik + Pratik
Z: Zorunlu
S: Seçmeli
PY: Program Yeterlilikleri
EÇ [5]: En Çok
Ç [4]: Çok
O [3]: Orta
A [2]: Az
ÇA [1]: Çok Az
BoŞ [0]: Yok
TAY : Temel Alan Yeterliliği
TYYÇ : Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi