DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 548PROBİYOTİK VE STARTER KÜLTÜR TEKNOLOJİSİ3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı fermente gıdalarda kullanılan starter ve probiyotik kültürlerin özellikleri ve işlevleri, kültür üretim teknolojisi, starter kültür aktivitesini etkileyen faktörler, kültürlerde kalite kontrol, fermente ve fonksiyonel gıda ve katkı maddeleri üretiminde kullanımları ile starter ve probiyotik kültürlerin ürün güvenliği ve fonksiyonerliği hakkında bilgi vermektir.
Ders İçeriği Starter kültürler, özellikleri, işlevleri, suşların starter olabilme kriterleri, probiyotiklerin özellikleri, probiyotik kültür ve starter kültür üretim teknolojisi, kültür kolleksiyonları, dağıtım prensibleri, starter kültür aktivitesine etki eden faktörler; antibiyotikler, dezenfektanlar, bakteriyofajların sınıflandırılması ve isimlendirilmesi, bakteriyofajlardan korunma, probiyotik ve starter kültürlerde kalite kontrol, mikroorganizmaların ve enzimlerin gıda ve katkı maddeleri ile fonksiyonel gıda ve gıda katkıları üretiminde kullanımları, fermante ve probiyotik gıdaların ürün güvenliği, besin değeri ve fonksiyonerliği açısından irdelenmeleri. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Starter ve probiyotik kültürlerin özellikleri ve işlevlerini öğrenme
2Kültür üretim teknolojisi, starter kültür aktivitesini etkileyen faktörleri öğrenme
3Kültürlerin fermente ve fonksiyonel gıda ve katkı maddeleri üretiminde kullanım amacını ve yollarını öğrenme
4Starter ve probiyotik kültürlerin ürün güvenliği ve fonksiyonerliği hakkında bilgi edinme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 015555555555   
ÖK 0255555555555  
ÖK 035555555555   
ÖK 04555555555    
Ara Toplam202020202020202020155  
Katkı5555555554100

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler21530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13333
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13232
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU