DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 542GIDALARIN ISIL ÖZELLİKLERİ3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıdaların ısıl özelliklerinin öğrenilmesi. Isıl özelliklerin işleme koşullarına bağlı olarak değişiminin öğrenilmesi. Isıl özelliklerin ölçüm ve hesaplama tekniklerini öğrenme.
Ders İçeriği Gıdaların ısıl özelliklerinin tanımlanması, önemi, özgül ısı, ısıl iletkenlik, ısıl difüzivite, faz değişim başlangıç sıcaklığı, entalpi, camsı geçiş sıcaklığı gibi ısısal özelliklerinin deneysel olarak belirlenmesinde kullanılan yöntemler, ısıl özelliklerin teorik olarak belirlenmesinde kullanılan matematiksel modeller, gıdalara uygulanan değişik işlemler sırasında bu özelliklerin değişimleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıda maddelerinin ısıl özelliklerini bilme.
2Gıdaların işlenmesinde ısıl özelliklerin önemini bilme.
3Isıl özelliklerin işlem koşullarına bağlı olarak değişimini bilme.
4Isıl özelliklerin belirlenmesinde kullanılan deneysel yöntemleri bilme.
5Isıl özelliklerin belirlenmesinde kullanılan matematiksel yöntemleri bilme.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 01555555555555 
ÖK 02555555555555 
ÖK 03555555555555 
ÖK 04555555555554 
ÖK 05555555555555 
Ara Toplam252525252525252525252524 
Katkı5555555555550

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)10330
Ödevler21530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13535
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13838
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)11010
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)11010
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU