DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 540GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE REOLOJİK METOTLAR3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıdaların reolojik özellikleri, bu özellikleri belirlemede kullanılan metotlar, bu metodların dayandığı temel pensipler, reolojik modeller hakkında bilgi sahibi olunması ve gıdaların reolojik özellikleri ile ilgili araştırma yeteneğinin kazanılması.
Ders İçeriği Gıdaların reolojik özellikleri, bu özellikleri belirlemede kullanılan metotlar, bu metodların dayandığı temel pensipler, reolojik modeller, tüp viskometri, donel viskometri, ekstensiyonel (uzatmalı) akış, viskoelastisite.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıdaların reolojik özellikleri, bu özellikleri belirlemede kullanılan metotlar, bu metotların dayandığı temel prensipler, reolojik modeller hakkında bilgi sahibi olunması.
2Gıdaların reolojik özellikleri ile ilgili araştırma yeteneğinin kazanılması.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 0155555555555  
ÖK 0255555555555  
Ara Toplam1010101010101010101010  
Katkı5555555555500

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14456
Ödevler51470
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)177
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)11616
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU