DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 531GIDA İŞLEMEDE SUPERKRİTİK AKIŞKAN TEKNOLOJİSİNİN KULLANIMI3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Süperkritik akışkan teknolojisinin gıda işlemede kullanım alanlarının öğrenilmesi.
Ders İçeriği Superkritik akışkanların tanıtılması, özellikleri, gıda sanayiinde superkritik akışkan teknoljisinin kullanım alanları, ekstraksiyon, fraksiyonlarına ayırma.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Süperkritik akışkan teknolojisinin temellerini bilme.
2Süperkritik akışkan teknolojisinin gıda işlemede kullanım alanlarını bilme.
3Süperkritik akışkan teknolojisin gıda işlemede kullanımına yönelik araştırma planlayabilme.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 015555555555555
ÖK 025555555555555
ÖK 035555555555555
Ara Toplam15151515151515151515151515
Katkı5555555555555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14456
Ödevler8540
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11111
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)2816
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)21020
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU