DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 528GIDALARIN AKTARIM ÖZELLİKLERİ3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıdaların momentum, ısı ve kütle aktarım özelliklerinin öğrenilmesi.
Ders İçeriği Gıda maddelerin reolojik özellikleri, kütle transfer özellikleri, ısıl özellikleri, termodinamik özellikleri.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Maddelerde aktarım mekanizmasının temellerini bilme.
2Gıdaların aktarım özelliklerini, etkileyen faktörleri ve belirleme metotlarını bilme.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 015555555555555
ÖK 025555555555555
Ara Toplam10101010101010101010101010
Katkı5555555555555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14342
Ödevler6530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11515
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)21428
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)21428
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU