DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 521FIRIN ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNİKLERİ3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Kaliteli ekmek üretimin incelikleri verilmesinin yanında ekmek yapım metodlarının öğrenilmesi.
Ders İçeriği Ders içeriği Fırın ürünleri kapsamında yer alan çeşitli tip ve özellikteki ekmeklerin, formülasyonunda yer alan İngredientlein özellikleri ve fonksiyonları, işlem sırasında meydana gelen reaksiyonların mekanizması ekmek yapım metotları;(Direk metot, İn direkt Metot, Likit ferment Metot) ve kısa süreli hamur metotlarına ait prosesi ile birlikte uygulamalı olarak her iki metot birden uygulanarak elde edilen ürünlerin standart kalite değerlendirilmesi yapılacaktır. Ayrıca dünyada yaygın olarak üretilen ekmek imalatındaki görülen hata çeşitleri ve nedenleri ortaya konulacaktır.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Ekmek üretim tekniklerin irdelenme becerisi
2Ekmek üretiminde ingredientlerle üretim proses ilişkisinin ortaya koyma becerisi
3Kaliteli ekmek üretimi bilincinin oluşturulma becerisi
4Ekmeklerde görülen hatalar ve nedenlerinin belirlenmesinde kullanılan parametrelerin kullanılabilme becerisi
5Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi,

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 015555555555333
ÖK 025555555555333
ÖK 035555555555553
ÖK 045555555555555
ÖK 055555555555555
Ara Toplam25252525252525252525212119
Katkı5555555555444

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14684
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13131
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13838
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU