DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 516PEYNİR TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilere peynir teknolojisi ile ilgili yeni gelişmeler hakkında bilgilendirmektir
Ders İçeriği Peynire işlenecek süte uygulanan yeni teknikler (membran filtrasyon, ultra yüksek basınç uygulamaları gibi) süt pıhtılaştırıcı olarak farklı bitkisel ve mikrobiyel kaynaklı enzimlerin kullanımı, peynirlerde kullanılan starter kültürler, peynirlerde olgunlaşma üzerine etkili olan yardımcı kültürler ve özellikleri, peynir üretiminde ikame maddelerin kullanımı ve imitasyon peynir üretimi. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Peynir teknolojisi konusunda bilgi alt yapısını geliştirmek
2Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi
3Yeni teknolojilerin takipçisi olmanın öneminin bilincine varırlar

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 015555555555555
ÖK 025555555555555
ÖK 035555555555555
Ara Toplam15151515151515151515151515
Katkı5555555555555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler21530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13232
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13333
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU