DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 514GIDA SANAYİNDE DÜŞÜK SICAKLIK UYGULAMALARI3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıda muhafazasında düşük sıcaklık uygulamalarının önemini, düşük sıcaklık uygulamalarının neler olduğunu ve düşük sıcaklık uygulamalarında kullanılan ekipmanları bilme.
Ders İçeriği Soğukta ve dondurarak depolamanın temel ilkeleri ve termodinamiği, Gıda maddelerinin soğutma ve dondurma süresince termo-fiziksel özelliklerindeki değişimler, bunların teorik ve deneysel olarak belirlenmesi çalışmalar, kullanılan yöntemler, donma süresi ve donma hızı, tanımlar, ölçüm ve hesaplanması, soğutma, dondurma ve donmuş muhafaza işlemlerinin gıda kalitesine etkileri, gıda bünyesinde oluşan olaylar.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Soğutma yöntemlerini, soğutmada kullanılan cihaz ve ekipmanları bilme.
2Soğutma tekniğinde kullanılan diyagramları bilme
3Soğutma yükü hesabını bilme
4Gıdalarda düşük sıcaklık uygulamalarını bilme.
5Düşük sıcaklık uygulamalarının gıda üzerine etkilerini bilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 015555555555555
ÖK 025555555555555
ÖK 035555555555555
ÖK 045555555555555
ÖK 055555555555555
Ara Toplam25252525252525252525252525
Katkı5555555555555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)10330
Ödevler21530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13535
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13838
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)11010
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)11010
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU