DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 505KANATLI ETLERİ İŞLEME TEKNNİKLERİ3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Kanatlı etlerinin tanınması, kanatlı eti ürünleri teknolojileri hakkında bilgi edinme
Ders İçeriği Kanatlı etleri tüketimi sağlı ilişkisi, önemli kanatlı hastalıkları ve bunların ürün kalitesine ve tüketici sağlığına etkileri, kanatlı hayvanların kesim için hazırlanmaları; nakilleri, canlı muayeneleri, kanatlı hayvanlar kesim teknolojisi (bayıltma-kesme-haşlama-yolma,iç organları çıkartma-duşlama), kanatlı hayvanlar kesim teknolojisi, kanatlı karkaslarının soğutulması ve ambalajlanması, kanatlı taze etlerinin parakende parçalara işlenmesi, kanatlı karkaslarının dondurulması, depolanması ve nakli, kanatlı ürünler teknolojisi(sucuk), kanatlı ürünler teknolojisi (salam-sosis), kanatlı ürünler teknolojisi (jambon, füme, but ve göğüs), kanatlı kesimhanelerde temizlik ve dezenfeksiyon, kanatlı yan ürünleri (taşlık,ciğer, tüy, ayak, baş ve diğer sindirim organları), kanatlı kesimhanelerinin planlanması. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Kanatlı etlerinin besleyici değeri ve işlenmesi
2Kanatlı etleri ürünlerinin üretim teknolojileri
3Kanatlı etleri işleme tesisleri yönetimi

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 015555555555455
ÖK 025555555555455
ÖK 035555555555455
Ara Toplam15151515151515151515121515
Katkı5555555555455

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)21224
Ödevler199
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13636
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)14848
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)13636
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU