DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 504GIDA ENDÜSTRİSİNDE KALİTE SİSTEMLERİ3 + 02. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Öğrencilerin kalite sistemleri hakkında ve bunların gıda endüstrisinde uygulanmaları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak.
Ders İçeriği Kalite anlayışındaki tarihsel gelişim; kalite, üretim, maliyet ilişkileri, TSE kalite belgeleri, kalite kontrol, kalite güvencesi ve toplam kalite yönetimi, toplam kalite yönetimi uygulamaları, ISO 9000 uygulamaları (prosedür hazırlama), ISO 9000 uygulamaları (denetleme), ISO 9000 uygulamaları (belgelendirme), üretilen veya tedarik edilen hammadde toplam kalite, işletmede toplam kalite, personel için toplam kalite, toplam kalite yönetimini destekleyici uygulamalar (HACCP, GMP, HT, PM), mevzuatta kalite anlayışı, EN 14000. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Kalite anlayışındaki tarihsel süreç
2Kalite sistemleri (TS ISO 9001-2008, TS ISO 22000, TSISO 14000, OHSAS 18001,...)
3Kalite sistemlerinin gıda endüstrisinde uygulanması

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 015555555555455
ÖK 025555555555455
ÖK 035555555555455
Ara Toplam15151515151515151515121515
Katkı5555555555455

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)31442
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)11414
Ödevler12020
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11515
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)12424
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)14242
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)13838
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU