DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 512ISIL İŞLEM MÜHENDİSLİĞİ3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Gıdaları işlemede kullanılan ısıl işlem metotları, ısıl işlemle gıdanın özelliklerinde meydana gelen değişikler, ısıl işlemlerin kinetiği, gıdaların ısıl özellikleri ve bu özelliklerin belirlemede kullanılan metotların öğrenilmesi.
Ders İçeriği Gıdaları işlemede kullanılan ısıl işlem metotları, ısıl işlemle gıdanın özelliklerinde meydana gelen değişikler, ısıl işlemlerin kinetiği, gıdaların ısıl özellikleri ve bu özelliklerin belirlemede kullanılan metotlar. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıdaları işlemede kullanılan ısıl işlem metotları, ısıl işlemle gıdanın özelliklerinde meydana gelen değişikleri bilme.
2Isıl işlemlerin kinetiğini bilme.
3Gıdaların ısıl özellikleri ve bu özelliklerin belirlemede kullanılan metotların bilinmesi.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 015555555555555
ÖK 025555555555555
ÖK 035555555555555
Ara Toplam15151515151515151515151515
Katkı5555555555555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14570
Ödevler6530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11515
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)11515
Rapor / Proje (hazırlık süresi dahil)11515
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2020-2021 Güz1ENGİN DEMİRAY

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu:  GMU 512 Dersin Adı:  ISIL İŞLEM MÜHENDİSLİĞİ
Saat (T+P) : 3 + 0   Şube No : 1   Öğretim Dili: Türkçe Şube Dönemi :  2020-2021 Güz
Öğretim Elemanı :  DOÇENT ENGİN DEMİRAY E-Mail:  edemiray@pau.edu.tr, İç Hat:  296 3090,
Ders Yeri MUH A0197,
Amaç : Gıdaları işlemede kullanılan ısıl işlem metotları, ısıl işlemle gıdanın özelliklerinde meydana gelen değişikler, ısıl işlemlerin kinetiği, gıdaların ısıl özellikleri ve bu özelliklerin belirlemede kullanılan metotların öğrenilmesi.
İçerik : Gıdaları işlemede kullanılan ısıl işlem metotları, ısıl işlemle gıdanın özelliklerinde meydana gelen değişikler, ısıl işlemlerin kinetiği, gıdaların ısıl özellikleri ve bu özelliklerin belirlemede kullanılan metotlar. .
Devam Zorunluluğu : Dersin Devam Yüzdesi : %
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Gıdaları işlemede kullanılan ısıl işlem metotları
2 ısıl işlemle gıdanın özelliklerinde meydana gelen değişikle
3 ısıl işlemlerin kinetiği
4 ısıl işlemlerin kinetiği
5 ısıl işlemlerin kinetiği
6 ısıl işlemlerin kinetiği
7 ısı transferi mekanizması
8 ısıl işlem hesaplamaları
9 ısıl işlem hesaplamaları
10 ısıl işlem hesaplamaları
11 ısıl işlem hesaplamaları
12 ısıl işlem hesaplamaları
13 gıdaların ısıl özellikleri
14 gıdaların ısıl özellikleri
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU