DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 550GIDALARDA VE GIDA SANAYİİNDE SU3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı, suyun fiziksel ve kimyasal özellikleri, içme suyu kalitesi, içme suyu işleme teknikleri ve gıda endüstrisinde kullanılan suyun nitelikleri hakkında bilgi vermek.
Ders İçeriği Su Kimyası ; Suyun Fiziksel Özellikleri ; İçme Sularında Kalite Özellikleri ; Su Analizleri ; İçme Sularında İşleme Teknikleri ; Gıda Sanayinde Kullanılan Suyun Nitelikleri ; Su Aktivitesi ile Gıdalar Arasındaki İlişkiler.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Suyun fiziksel ve kimyasal özelliklerini bilme
2İçme suyu kalite parametrelerini bilme
3İçme suyu işleme tekniklerini bilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 015555555555   
ÖK 025555555555   
ÖK 035555555555   
Ara Toplam15151515151515151515   
Katkı5555555555000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler21530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13232
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13333
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU