DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 546PROBİYOTİK SÜT ÜRÜNLERİ3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencileri probiyotik süt ürünleri hakkında bilgilendirmektir.
Ders İçeriği Probiyotiklerin tanımı ve genel özellikleri, Probiyotik ve gastrointestinal sağlığa etkileri, Probiyotiklerin antimutajenik ve antitümör aktiviteler, immün sistemin probiyotiklerle stimüleedilmesi, probiyotiklerve ağız sağlığı ilişkisi, Probiyotiklerin diğer sağlık etkileri, süt teknolojisinde probiyotik ürün uygulamaları, Probiyotik süt ürünü gelişme stratejileri süt ürünlerinde probiyotik canlılık ve stabilitesini arttırma metotları (mikroenkapsülasyon) Prebiyotik, Sinbiyotikler: pro-ve prebiyotiklerin kombinasyonu ve yararları, Dünya ve Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Probiotik ve prebiotik konusunda bilgi alt yapısını geliştirmek
2Ulusal ve uluslar arası düzeyde probiyotik süt ürünü çeşitlerini açıklayabilme
3Sağlıklı yaşamda probiyotik süt ürünlerinin rolünü kavrayabilme

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 015555555555   
ÖK 025555555555   
ÖK 035555555555 4 
Ara Toplam15151515151515151515 4 
Katkı5555555555010

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler21530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13232
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13333
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU