DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 544BAHARAT BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Tez aşamasındaki yüksek lisans öğrencilerine baharatlar hakkında detaylı bilgi verilmesi.
Ders İçeriği Üretim ve sınıflandırma, baharatın kimyasal ve fiziksel özellikleri, baharat türevleri (oleorezin, uçucu yağ, konkret, ekstrakt), baharat ürünlerini elde etme yöntemleri, baharat formları ve mikrobiyoloji, kalite kontrol, ambalaj ve depolama. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Baharatların özelliklerini öğrenir
2Baharatların gıda endüstrisindeki kullanımlarını öğrenir

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 015555555555   
ÖK 025555555555   
Ara Toplam10101010101010101010   
Katkı5555555555000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler21530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13232
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13333
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU