DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 537ASEPTİK AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Yüksek lisans öğrencilerine aseptik ambalajlama hakkında detaylı bilgi verilmesi.
Ders İçeriği Temel ilkeler, ürün sterilizasyonu ve sterilizasyon cihazları, aseptik işlemde kalış süresi dağılımı, ısıl işlem hesabı, gıdalarda mikroorganizmaların öldürülmeleri, ambalaj sterilizasyon yöntemleri aseptik ambalajlama sistemleri, aseptik işlem görmüş gıdalarda kimyasal değişmeler. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Ambalaj materyallerinin özelliklerini,avantaj ve dezavantajlarını ana hatlarıyla öğrenir
2Aseptik ambalajlama tekniğini öğrenir
3Aseptik ambalajlamanın gıda sanayindeki uygulamalarını öğrenir

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 015555555555555
ÖK 025555555555555
ÖK 035555555555555
Ara Toplam15151515151515151515151515
Katkı5555555555555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler21530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13232
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13333
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU