DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 523GIDALARDA DUYUSAL DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bu dersin amacı; gıdaların duyusal değerlendirme metotlarının temellerine vermek suretiyle öğrencileri duyusal analiz bilimi alanında eğitmektir
Ders İçeriği Duyusal değerlendirmenin tanımı ve önemi, gıdalarda kullanım amacı, örnekleme ve örnek hazırlama, örneklerin panele sunuluşu, panelist seçimi ve eğitimi, gıdaların duyusal özelliklerini etkileyen faktörler, renk koku, tat, aroma, vizkozite, sertlik v.b. kalite derecelendirilmesinde kullanılan skalalar, değerlendirme formlarının hazırlanması, duyusal test yöntemleri. .
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Duyusal analiz sırasında panel, sunum ve laboratuvar kontrolleri hakkında bilgi sahibi olmak
2Duyusal analizde kullanılabilecek durumda bir skala oluşturabilme becerisine sahip olmak
33. Duyusal analiz panelinin tek başına veya grup çalışmasıyla organize edecek beceriye sahip olmak
4Amaca uygun olarak duyusal yöntem belirleme becerisine sahip olmak
5Duyusal analiz sonuçlarını yorumlayabilme becerisine sahip olmak

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 015555555555454
ÖK 025555555555454
ÖK 035555555555454
ÖK 045555555555555
ÖK 055555555555444
Ara Toplam25252525252525252525212421
Katkı5555555555454

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler21530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13232
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13333
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU