DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMU 506GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE MEKANİK PROSESLER3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Doktora
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Gıda sanayinde kullanılan mekanik proseslerin ve proseslerde kullanılan ekipmanların öğretilmesi. Mekanik proseslerin gıdalar üzerine etkilerinin öğrenilmesi.
Ders İçeriği Mekanik ayırma işlemleri, filtrasyon, süzme, sedimantasyon, santrifüjal ayırma işlemlerinin fiziksel esasları ve gıda teknolojisinde uygulanması. Katılarda boyut küçültme işlemleri; kırma, öğütme, ufalama ve kesme işlemlerinin fiziksel esasları ve gıda teknolojisinde uygulamaları. Eleme işlemlerinin fiziksel esasları ve gıda teknolojisinde uygulamaları. Katılarda boyut küçültmede enerji ve güç gereksinimi.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Mekanik işlemleri bilme.
2Mekanik işlemlerin esaslarını bilme
3Mekanik işlemlerde kullanılan ekipmanları bilme
4Mekanik işlemlerin gıdalar üzerine etkilerini bilme.
5Mekanik işlemlerde güç ve enerji hesabını bilme.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13
ÖK 015555555555455
ÖK 025555555555555
ÖK 035555555555555
ÖK 045555555555555
ÖK 055555555555555
Ara Toplam25252525252525252525242525
Katkı5555555555555

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Ödevler21530
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)13232
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13333
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)13030
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5

DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları
© 2020 PAU