Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
OTIY 501ORGANİK TARIMIN ESASLARI-I3 + 01. Yarıyıl7,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Yüksek Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Organik tarımın tanımını ve önemini, tarımsal kirliliği, organik tarımın genel esaslarını, sertifikasyon sistemini, organik tarım kanunu ve yönetmeliğini, organik meyve, sebze ve bağ yetiştirme tekniklerini öğretmek
Ders İçeriği Sürdürülebilir tarım teknikleri, organik tarımın tanımı, amacı, dünyada ve Türkiye’de organik tarımın gelişmesi, organik tarımda yetiştirme teknikleri, konvansiyonel tarımdan farkları, organik tarım uygulamaları, organik tarım sistemleri, organik tarım prensipleri, organik tarım işletmeleri, sözleşmeli tarımın esasları ve organik tarıma uygulanması.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Organik ürünlerin depolanması, paketlenmesi açıklayabilir.
2Organik ürünlerin pazarlanması konularında temel bilgileri uygulayabilir.
3 Organik ve sürdürülebilir tarım tekniklerini ve prensiplerini öğrenir
4Organik tarımın tanımını ve önemini öğrenir

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001555555555555
ÖK 002555555545454
ÖK 003555545444554
ÖK 004555555445454
Ara Toplam202020201920181719182017
Katkı555555545554

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)12672
Ödevler11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)13131
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)22040
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






195

7,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2020-2021 Güz1OKTAY ERDOĞAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
OTIY 501 ORGANİK TARIMIN ESASLARI-I 3 + 0 1 Türkçe 2020-2021 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. OKTAY ERDOĞAN oktaye@pau.edu.tr UBYO A0148 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Organik tarımın tanımını ve önemini, tarımsal kirliliği, organik tarımın genel esaslarını, sertifikasyon sistemini, organik tarım kanunu ve yönetmeliğini, organik meyve, sebze ve bağ yetiştirme tekniklerini öğretmek
İçerik Sürdürülebilir tarım teknikleri, organik tarımın tanımı, amacı, dünyada ve Türkiye’de organik tarımın gelişmesi, organik tarımda yetiştirme teknikleri, konvansiyonel tarımdan farkları, organik tarım uygulamaları, organik tarım sistemleri, organik tarım prensipleri, organik tarım işletmeleri, sözleşmeli tarımın esasları ve organik tarıma uygulanması.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Organik tarımın tanımı, amacı
2 Dünyada ve Türkiye’de organik tarımın gelişmesi
3 Organik tarım ve çevre ilişkileri
4 İyi tarım uygulamaları, sürdürülebilir tarım
5 Organik sebze ve meyve yetiştiriciliği
6 Bordo bulamacı
7 Organik hayvancılık
8 Organik çay üretimi
9 Organik ürünlerin işlenmesi paketlenmesi ve ambalajlanması
10 Organik tarımda toprak verimliliği ve korunması
11 Mikorizalar ve toprak verimliliği
12 Entomopatojen funguslar
13 Bitki hastalıklarıyla biyolojik mücadele I
14 Bitki hastalıklarıyla biyolojik mücadele II
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Er, C., Başalma, D., 2008. Organik tarımda gelişmeler. Nobel yayıncılıkTürkçe
Zengin, M. 2007. Organik tarım. Hasad yayıncılıkTürkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları