Hafta | Konular |
1 |
Ders içeriği hakkında bilgi ve temel kavramlar
|
2 |
Mantar biyoteknolojisinin tarihi
|
3 |
Hif hücre biyolojisi
|
4 |
Metabolik yol düzenlenmesi
|
5 |
Katı hal fermentasyonu
|
6 |
Katı hal fermentasyonunda mantar enzimleri üretmek için temel ilkeler
|
7 |
Bazı mantar enzimlerinin ticari önemi
|
8 |
Termofilik küflerden elde edilen ksilanaz ve uygulama potansiyelleri
|
9 |
Mantarlardan kitin sentezi
|
10 |
Biyoaktif mantar polisakkaritleri ve polisakkaropeptidler
|
11 |
Mantar Lipidlerinin biyoteknolojik potansiyelleri
|
12 |
Fungal karatenoid üretimi
|
13 |
Fungal terpenoid, antibiyotik ve enzim inhibitörleri
|
14 |
Mantar enfeksiyonları ve antifungal ilaçlar
|