1 | Türkiye için önemli yem bitkisi türlerini tanıyabilme; |
2 | Başlıca buğdaygil yem bitkisi türlerini morfolojik özelliklerinden teşhis edebilme; |
3 | Ülkemizin değişik yöreleri için iklim ve toprak özelliklerine göre yem bitkisi önerebilme; |
4 | Bölge için uygun buğdaygil yem bitkilerinin yetiştirme tekniklerini üreticilere aktarabilme; |
5 | Buğdaygil Yem bitkilerinin hasat devrelerine göre ot kalitesinin değişimini bilme; |
6 | Önemli kuru ot bitkilerini tanıyabilme ve bu türlerden kaliteli ot üretim tekniklerini uygulayabilme; |
7 | Amaca uygun buğdaygil yem bitkisi türlerini üreticilere önerebilme; |
8 | Mısır ve sorgum gibi silaj bitkilerinin yetiştirme tekniklerini ve uygun hasat devreleri hakkında bilgileri üreticilere aktarabilme; |
9 | Kuru ot ve silaj yapımının ana ilkelerini bilmek ; |