Pamukkale Üniversitesi
Üniversite hayatın rehberidir
PAÜ'ye Hoşgeldiniz;
Aday Öğrenci
Öğrencilerimiz
Personelimiz
EN
Eğitim Bilgi Sistemi
Ana Sayfa
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Yönetim
Genel Tanımlama
Akademik Takvim
Genel Kabul Gereksinimleri
Önceki Eğitimlerin Tanınması
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Oluşturulması
Akademik Danışmanlık
Öğrenciler İçin
Yaşam Giderleri
Barınma
Beslenme / Yemek
Tedavi İmkanları
Engelli Öğrenci İmkanları
Sigorta
Maddi Destek
Öğrenci İşleri Birimi
Öğrenme İmkanları
Uluslararası Programlar
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Olanakları
Öğrenci Toplulukları
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Derece Programları
LİSANS
TURİZM FAKÜLTESİ
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ
607 TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
Ders Bilgileri
Ders Öğrenme Kazanımları
Dersin Program Yeterlilikerine Katkısı
AKTS / İş Yükü Tablosu
Ders Şubeleri
Yazdır
DERS BİLGİLERİ
Ders Kod
Ders Ad
T+U Saat
Yarıyıl
AKTS
GMS 310
BESLENME VE DİYET
3 + 0
6. Yarıyıl
3
DERS TANIMI
Ders Düzeyi
Lisans
Ders Türü
Seçmeli
Dersin Amacı
Çeşitli hastalıklarda uygulanacak diyetler ve diyet mutfağının tanıtılması.
Ders İçeriği
Çeşitli hastalıklarda uygulanacak diyetler, diyet mutfağı, diyet yemekleri.
Ders Ön Koşul
Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul
Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi
Yüz Yüze
DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1
Sağlıklı beslenme kurallarını öğretmek.
2
Diyet planlama ilkelerini öğretmek
DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
No
PY 01
PY 02
PY 03
PY 04
PY 05
PY 06
PY 07
PY 08
PY 09
PY 10
PY 11
PY 12
PY 13
PY 14
ÖK 001
4
5
4
5
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
Ara Toplam
4
5
4
5
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
Katkı
2
3
2
3
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
Etkinlik
Sayısı
Süresi (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)
14
3
42
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)
1
16
16
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)
1
20
20
Toplam İş Yükü
Dersin AKTS Kredisi
78
3
DERS ŞUBELERİ
Dönem seçiniz :
Tüm Dönemler
2017-2018 Bahar
Ders Dönemi
Şube No
Dersi Veren Öğretim Elemanı
Detay
2017-2018 Bahar
1
NURTEN ÇEKAL
Yazdır
Ders Şube Detayları
Dersin Kodu
Dersin Ad
Saat (T+P)
Şube No
Öğretim Dili
Şube Dönemi
GMS 310
BESLENME VE DİYET
3 + 0
1
Türkçe
2017-2018 Bahar
Öğretim Elemanı
E-Posta
İç Hat
Ders Yeri
Devam Zorunluluğu
Prof. Dr. NURTEN ÇEKAL
ncekal@pau.edu.tr
PAU A0207
Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç
Çeşitli hastalıklarda uygulanacak diyetler ve diyet mutfağının tanıtılması.
İçerik
Çeşitli hastalıklarda uygulanacak diyetler, diyet mutfağı, diyet yemekleri.
Haftalık Konu Başlıkları
Hafta
Konular
1
yeterli ve dengeli beslenme, Türk toplumunda görülen beslenme sorunları ve çözüm yolları.
2
Karbonhidratlar
3
Proteinler
4
Yağlar
5
Vitaminler
6
Mineraller
7
Su
8
Enerji
9
Besin grupları
10
Mönü planlama
11
özel durumlarda beslenme
12
özel durumlarda beslenme
13
Kronik hastalıklarda mönü planlama
14
Kronik hastalıklarda mönü planlama
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Kaynaklar
Kaynak Dili
anne ve çocuk beslenmesi prof.dr. Nevin Şanlıer
Türkçe
beslenme ilkeleri, prof.dr.Ayşe Baysal
Türkçe
turizm sosyolojisi, cevdet avcıkurt
Türkçe
beslenme ilkeleri, prof.dr.Ayşe Baysal
Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme Yöntemi
Katkı Yüzdesi (%)
Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı
60
Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav
40
Ara Sınav
T+U :
Teorik + Pratik
PY:
Program Yeterlilikleri
ÖK:
Ders Öğrenme Kazanımları
{1}
##LOC[OK]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
{1}
##LOC[OK]##
##LOC[Cancel]##
Ana Sayfa
Üniversite Hakkında
İsim ve Adres
Yönetim
Genel Tanımlama
Akademik Takvim
Genel Kabul Gereksinimleri
Önceki Eğitimlerin Tanınması
Genel Kayıt İşlemleri
AKTS Kredilerinin Oluşturulması
Akademik Danışmanlık
Öğrenciler İçin
Yaşam Giderleri
Barınma
Beslenme / Yemek
Tedavi İmkanları
Engelli Öğrenci İmkanları
Sigorta
Maddi Destek
Öğrenci İşleri Birimi
Öğrenme İmkanları
Uluslararası Programlar
Dil Kursları
Stajlar
Spor ve Eğlence Olanakları
Öğrenci Toplulukları
Değişim Öğrencileri İçin Pratik Bilgiler
Derece Programları